Abdij van Val-DieuDe Onze Lieve Vrouw van Val-Dieu abdij ligt in de gemeente Aubel, in het oosten van België. De cisterciënzer abdij heeft een lange en rijke historie en leefde weer op door de Christelijke gemeenschap van Val-Dieu. De Abdij van Val-Dieu is vooral een plaats waar het spirituele beleefd wordt door de gemeenschap die hier woont en uiteraard door de vele bezoekers aan de Basiliek en de vieringen die daar gehouden worden. De Abdij van Val-Dieu is een plek waar pelgrimgangers en personen die op zoek zijn naar de zin van het leven, vrede en rust kunnen vinden.

Ook vinden er in de Abdij van Val-Dieu commerciële activiteiten plaats om te voorzien in het onderhoud van de gemeenschap en het in stand houden van het indrukwekkend erfgoed. Zo is er een Abdijwinkel (le Rameau d’Olivier) waar u onder meer bier uit eigen brouwerij kunt kopen en een restaurant (le Casse-Croûte) waar u kunt genieten van heerlijke kazen en bier. U kunt deze culturele en toeristische trekpleister bezoeken en ontdekken tijdens een rondleiding, bij lenteconcerten of gewoon tijdens een uitstapje, te voet, te paard, per fiets, met de auto of de motor.

De binnenplaats en de basiliek van de Abdij van Val-Dieu zijn vrij toegankelijk. Wilt u ook de abdij en de brouwerij bewonderen, dan kunt u deelnemen aan een rondleiding. Deze worden het hele jaar doorn georganiseerd. Ook het park van Val-Dieu, dat zich achter de abdij bevindt, is vrij toegankelijk. Het is een monumentaal park uit de 18de eeuw, dat de status van historisch monument heeft. In het park staan 18 bomen die worden beschouwd als Waals erfgoed.

Adres:
Abdij van Val-Dieu
Val-Dieu 227
4880 Aubel
België