AbseilenAbseilen in de Ardennen is geweldig! De bedoeling van abseilen is om van een steile wand af te dalen met behulp van een touw. In de Ardennen zijn er talloze plekken waar u kunt abseilen. Het is aan te raden om dit altijd te doen onder begeleiding van een ervaren instructeur. U bent dan verzekerd van een geweldige ervaring die zonder gevaar is.

Tijdens het abseilen gebruikt u over het algemeen een abseilacht. Verder bent u altijd extra gezekerd en staat er een begeleider op de grond die het touw vasthoudt. Zodoende verzekeren wij u dat er niets mis kan gaan. Voor de veiligheid moet u altijd een helm dragen. Tijdens het afdalen kunnen er namelijk stenen loskomen en die kunnen naar beneden komen.

Abseilen in de Ardennen kan uiteraard vanaf een rots. De natuur in de Ardennen leent zich uitstekend voor abseilen. Wie die stap net even te ver vindt gaan, kan in de Ardennen ook terecht op kunstmatige abseilwanden. Net even wat minder spannend, maar zeer effectief om de fijne kneepjes van het abseilen onder de knie te krijgen.

Wilt u ook gaan abseilen in de Ardennen? Bekijk dan onze Survival arrangementen. U kunt dan tijdens een actieve dag in de Ardennen deelnemen aan diverse survival activiteiten waaronder abseilen.