Au Pays d'Ardenne Original Museum in Bastogne
Het Au Pays d’Ardenne Original Museum in Bastogne en is kort samen te vatten als de Ardennen in slechts één museum. Een zaal van het museum is gewijd aan het militair en burgerlijk leven tijdens de Slag om de Ardennen. In deze zaal staan onder andere schouder- en vuistwapens, bajonetten, ponjaarden, Amerikaanse en Duitse munitie tentoongesteld. Daarnaast is er een verzameling decoraties te bewonderen.

Een tweede zaal is gewijd aan de natuur. Hier treft u meer dan 200 opgezette dieren in hun natuurlijk leefmilieu aan. Deze zaal over de zoölogie is schitterend. U ziet een aantal dieren uit de omgeving en vooral kinderen zullen deze zaal fantastisch vinden. De derde zaal staat vol met oude landbouw- en ambachtswerktuigen zoals eggen, jukken en waterpompen. Daarnaast zijn er werktuigen van een smid, van een sigarenmaker, een loodgieter, een klompenmaker, een timmerman en een slager te bewonderen. In totaal kan je meer dan 3500 objecten bewonderen!

De entree bedraagt een paar euro en het is raadzaam om 30-45 minuten uit te trekken voor een bezoek want in Bastogne is nog veel meer te doen!

Adres:
Rue de Neufchâteau, 20
6600 Bastogne