Bierbrouwerij en Brasserie van Bellevaux in Malmedy
De Bierbrouwerij en Brasserie van Bellevaux in Malmedy is een ervaring die u niet mag missen tijdens een vakantie in de Ardennen. Deze kleine familiebrouwerij opende in 2006 de deuren. De bierbrouwerij en brasserie zijn te vinden in het typisch Ardense dorpje Bellevaux. De stad Malmedy ligt in de nabijheid. Er worden door het team van enthousiaste brouwers vier verschillende bieren gebrouwen namelijk de Black, de Blanche, de Blonde en de Brune. De Brune en de Blonde worden het gehele jaar door gebrouwen. De Black en de Blanche worden afwisselend van elkaar gebrouwen. De Black in de wintermaanden en de Blanche in de zomerperiode. Alle bieren die bij Bellevaux gebrouwen worden zijn licht troebel. Dit komt doordat de bieren niet gefilterd zijn.

Proeflokaal – Brasserie

Bij de brouwerij is de oude stal van Frieda en Joseph met zijn natuurstenen muren omgetoverd tot een gezellig proeflokaal met 40 zitplaatsen. Hier kan je heerlijk eten en natuurlijk genieten van de verschillende bieren van Bellevaux.  Er staan altijd minimaal drie bieren op de tap en de lunchkaart is zo ingericht dat de gerecht perfect combineren met de diverse bieren. En natuurlijk wordt er hoofdzakelijk gewerkt met lokale producten zoals forel uit Ondenval, charcuterie van PQA en kazen van lokale kaasmakers. De ideale plek om te genieten van de lunch is natuurlijk het zonnige terras met een mooi uitzicht op de brouwketels!

Kaasbord – € 8,50
4 verschillende kaassoorten uit de streek, geserveeerd met mosterd uit Monschau, salade en brood
Bord met vleeswaren – € 8,50
4 verschillende bio-vleeswaren van PQA uit Malmedy, geserveerd met mosterd uit Monschau, salade en brood
Assiette du randonneur – € 12,00
Assortiment kaas en vleeswaren, geserveerd met mosterd uit Monschau, salade en brood

Bierbrouwerij en Brasserie van Bellevaux in Malmedy

Rondleidingen

Frieda en Joseph laten graag zien hoe de bieren worden gebrouwen. Tijdens een rondleiding komt u dan ook alles te weten over de brouwinstallatie. Van de grondstoffen tot het brouwen tot het bottelen, het hele proces komt aan bod. Een rondleiding duurt 30-40 minuten en is iedere zaterdag en zondag te volgen om 16.00. De prijs bedraagt € 7,00 en dit is inclusief één consumptie. Kortom, de Bierbrouwerij en Brasserie van Bellevaux in Malmedy is meer dan de moeite waard!

Adres
Rue de la Foncenale 1
4960 Malmedy – Bellevaux
Tel +32 (0)80/881 540
website