Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober wordt in het Kasteel van Bouillon de allereerste editie gehouden van het Bouillon Kaas Festival. In samenwerking met de Schaapskooi van Acremont staat dit weekend in het teken van de kaas die gerijpt in de kelder van het kasteel. Hier zijn de omstandigheden optimaal en kan de kaas perfect rijpen. De gewelven van het kasteel, die deels zijn uitgehakt in de rotsen, vormen een perfecte ruimte voor het maken van een perfecte kaas.

Gedurende het weekend zal worden uitgelegd hoe het kaasmaken in zijn werk gaat. Natuurlijk kunt u dan ook de kelder bezoeken waar de diverse kazen liggen te rijpen. Ook zal het mogelijk zijn om een wijnmakerij te bezoeken. Daarnaast zullen andere ambachten worden geëerd en doen moet u denken aan aardewerk, spinnen, etc. En natuurlijk ontbreken de schapen niet en zij zullen ook aanwezig zijn in het kasteel dit weekend.

Zaterdagavond begint er om 18.30 een bijzondere avond. U kunt dan een rondleiding krijgen door het kasteel. Halverwege wordt een aperitief geserveerd met een kaasproeverij, gevolgd door een vriendelijke kennismaking. De deelnameprijs is EUR 30,- per persoon en kinderen tot 12 jaar betalen EUR 18,-. Inbegrepen in deze prijs zijn de nachtelijk tour met fakkels en een aperitief met kleine proeverijen. U kunt zich opgeven voor dit evenement via deze website!