uitizcht vanaf het kasteel van bouillon
De stad Bouillon heeft meer dan 5000 inwoners en behoort tot de mooiste steden van de Ardennen. Bouillon staat natuurlijk bekend om het middeleeuwse Kasteel van Bouillon dat schitterend boven de stad uittorent. De geschiedenis van Bouillon en het kasteel zijn onafscheidelijk verbonden met die van Godfried van Bouillon, de beroemde ridder, die in 1096 de Eerste Kruistocht naar het Heilig Land leidde. Vandaag de dag kunt u het Kasteel bezoeken en dat is zeker een aanrader. Vanaf de hoge torens heeft u een schitterend uitzicht op de rivier de Semois en de lager gelegen delen van de stad. Ook kunt u genieten van een show met roofvogels!

In Bouillon kunt u leuk wandelen en onder de plaatselijke brouwerij bezoeken. Ook zijn er goede plekken om te genieten van een welverdiende maaltijd en vooral in het voorjaar en de zomer zitten de terrassen vol met dagjesmensen. Ook leuk om te doen is al fietsend de dorpjes in de omgeving van Bouillon te bezoeken. Deze strekken zich uit langs de Semois op een lengte van ongeveer vijftig km. Onder meer Corbion, Poupehan, Rochehaut en Frahan zijn leuk om aan te doen. Onderweg kunt u dan ook de spectaculaire uitzichten zoals het Graf van de Reus of het panorama van Frahan in Rochehaut bezoeken. Bekijk ook eens de website van de stad waar u actuele evenementen info kunt vinden. Handig om uw bezoek mee af te stemmen.We hebben voor u Top 10 gemaakt zodat u niets hoeft te missen tijdens een bezoek!

Top 10 bezienswaardigheden Bouillon

1) Kasteel van Bouillon

Het kasteel van Bouillon is zonder twijfel de grootste bezienswaardigheid en attractie van Bouillon. Dit middeleeuwse kasteel is mooi gerestaureerd en u krijgt een goed beeld hoe de mensen daar vroeger geleefd hebben. Qua inrichting en aankleding is het kasteel vrij sober maar dat maakt het ook wel authentiek! Het is zeker aan te raden om de audiogids te nemen die stap voor stap uitlegt hoe het kasteel is ontstaan. Vanaf de torens en kantelen heeft u een schitterend uitzicht op de stad Bouillon, de rivier de Semois en de bosrijke omgeving! Echt WOW! Lees verder…

kasteel van bouillon2) Graf van de Reus

Het panoramapunt Graf van de Reus, in de Ardennen aangeduid als “Le Tombeau du Géant” dankt zijn naam aan de bijzondere vorm die een uitloper van de Semois in het landschap heeft uitgesleten. Als u goed kijkt, dan ziet u de vorm van een …. vul zelf maar in! Vanaf het uitzichtpunt heeft u een schitterend uitzicht en het is echt een fotogenieke plek in de Ardennen.

3) Dierentuin van Bouillon

Gezinnen met kinderen zullen een bezoek aan de dierentuin van Bouillon zeker waarderen. Het is een behoorlijk groot park dat natuurlijk in een bosrijke omgeving ligt. Er zijn talloze dieren te bewonderen, van de gevaarlijke leeuwen en tijgers tot de zachtaardige kamelen en vrolijk fluitende vogels. De entreeprijs valt reuze mee en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Er is een leuke speeltuin voor de kinderen en een restaurant waar u kunt bijkomen. En dat is voor sommige mensen wel nodig want er zijn flinke hoogteverschillen in de dierentuin. Lees verder….


Booking.com

4) Museum Ducal

Als u echt meer te weten wilt komen over de stad Bouillon en de geschiedenis, dan is een bezoek aan dit museum aan te raden. In vogelvlucht wordt u meegenomen op een reis door de tijd en komt u alles te weten over het ontstaan van de stad. Het verhaal wordt onderbouwd aan de hand van wapens, voorwerpen en kunst. Voor de liefhebber echt een must, voor gezinnen met kleine kinderen is het minder geschikt.

5) Brouwerij

Als u met een grote groep op vakantie bent, dan is het super leuk om de Brouwerij van Bouillon te bezoeken. U krijgt dan een rondleiding door de brouwerij en natuurlijk worden de fabricagetechnieken van het ambachtelijke bier duidelijk uitgelegd. Aan het einde van het bezoek kunt u het bier proeven en dat is natuurlijk het leukste, en vooral, gezelligste van allemaal! Lees verder….

6) Roofvogelshow in het Kasteel

In het Kasteel van Bouillon wordt om de paar uur een roofvogelshow gehouden. Dit is echt super gaaf om te zien! De valkenier heeft verschillende uilen, arenden, buizerds, gieren en natuurlijk de valken. De vogels vliegen echt super laag over de mensen. Echt waanzinnig mooi om te zien. Dit alles gebeurt op een humoristische manier en de tijd vliegt voorbij! Voor deze voorstelling kunt u plaatsnemen op de tribune om 11.30, 14.00 en 15.30. In de maanden juli en augustus is er ook nog een show om 17.00.roofvogelshow kasteel van bouillon

7) Kanovaren op de Semois

Kanovaren is één van de populairste sporten tijdens een vakantie in de Ardennen. Het kan op bijna alle rivieren zoals de Ourthe en natuurlijk ook op de Semois. In het voorjaar en het najaar is de waterstand altijd hoog genoeg en dan kunt u vanaf het water de schitterende Ardennen gaan verkennen. In de buurt van Bouillon zijn talloze kano verhuurbedrijven te vinden waar u voor rond de € 15,- een kano kunt huren voor een tocht van 8-10 km.

8) Kasteel van Sedan

Op ruim 20 minuten rijden van Bouillon ligt één van de grootste kastelen van Europa, het Kasteel van Sedan. Dit ligt in de Franse Ardennen en is echt een gigantisch bouwwerk. Het is te bezoeken en de rondleiding laat u alle plekken van het kasteel zien. Het heeft maar liefst 7 verdiepingen en de grootsheid is echt imponerend. Gezinnen met kinderen zullen dit fantastisch vinden. Het is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Lees verder…kasteel van sedan

9) Agri museum in Rochehaut

Het Agri museum in Rochehaut, een dorp dat op 15 minuten van Bouillon ligt, geeft een goed beeld van het boerenleven in de streek. Het is natuurlijk gevestigd in een oude schuur van 3 verdiepingen. Het is heel visueel ingesteld en aan de hand van vele voorwerpen maakt u kennis met de geschiedenis. De kinderen én volwassenen kunnen zich verkleden als boer en boerin! Het is echt leuk om te bezoeken! Lees verder…

10) Zwemmen in de Semois

Als u een dag naar Bouillon gaat, dan zullen de kinderen het zeker waarderen als ze even mogen zwemmen. In de rivier de Semois is er een zwemzone Pont de la Poulie geheten. Het water is hier ondiep en kinderen kunnen hier heerlijk over de rotsen klauteren en spelen in het water. De afstand tot het centrum bedraagt 500 meter.