Center Parcs ArdennenWie in het verleden wel eens een bezoek heeft gebracht aan Sunparks Ardennen in Vielsalm en hier graag nog eens zou terugkeren zal dan een huisje moeten boeken op Center Parcs Ardennen. Het park is overgenomen door Center Parcs en zij investeren ruim 28 miljoen euro om het park te restaureren en er een park met drie vogels (de Center Parcs variant van sterren) van te maken. De 350 chalets, het zwembad, de restaurants en de activiteitenruimtes worden opgeknapt. Verder zal Center Parcs Ardennen worden uitgebreid met een spa die moet verrijzen tussen de groene bomen van het vakantiepark. Daarnaast zal er in een tweede fase een aantal nieuwe cottages in de bekende Center Parcs stijl bijgebouwd worden om zodoende nog meer bezoekers te kunnen verwelkomen.

Het project zou in de zomer van 2016 afgerond moeten zijn en vanaf dat moment kunnen de eerste bezoekers genieten van het vakantiepark in de Ardennen ‘nieuwe stijl’. Momenteel is de bouw druk gaande en wordt er hard gewerkt aan de infrastructuur, de natuur en de cottages. Het nieuwe Center Parcs Ardennen belooft een schitterend park te worden en een zeer welkome bestemming voor iedereen die op een vakantiepark in de Ardennen wil verblijven.

Market dome en restaurants
In het Center Parcs Ardennen wordt een prachtig Market Dome gebouwd. Het oude restaurantgedeelte zal volledig op de schop gaan en er zullen prachtige restaurants in Center Parcs stijl worden geopend. In het Center Parcs Ardennen kunt u onder meer een ‘normaal’ restaurant, een Italiaans restaurant en een pannenkoekenrestaurant verwachten. Het geheel zal worden opgesierd door typische groene waterperkjes met koi karpers en waterlelies.

Aqua Mundo
Bij het horen van de naam Aqua Mundo zullen de meeste Center Parcs fans direct denken aan een wildwaterbaan dien in vrijwel elk Center Parcs park te vinden is. En ook Center Parcs Ardennen zal uiteraard een spectaculaire wildwaterbaan krijgen. Het zwembad biedt verder voldoende mogelijkheden met diverse glijbanen, een buitenbad, bubbelbaden en natuurlijk een golfslagbad. Met name het huidige peuterbad gaat op de schop. Deze zal worden uitgebreid voor meer vertier voor de allerkleinsten.

Halle Champi
In Sunparks Ardennen was een grote sporthal aanwezig die zal worden omgedoopt in ‘Halle Champi’. Hier kunnen jonge en oude sportivelingen hun hart ophalen. Zo komt er een BALUBA kinderwereld en tevens wordt er het Center Parcs Wannabe programma opgezet. Het complex wordt voorzien van glijbanen, touwbruggen en diverse sportfaciliteiten. Ook verrijst er een Indoor Midgetgolfbaan van niet minder dan 14 holes, waarvan er 6 in het donker zijn. Deze worden verlicht door blacklight om het extra leuk en spannen te maken. Om het af te maken komt er ook nog de mogelijkheid om in blacklight te lasergamen. Wil je tussen de sportieve activiteiten door even uitrusten en genieten van een drankje, dan kan dat in het café.

Spa Kasteel
Op het Center Parcs Ardennen in Vielsalm is een kasteeltje te vinden. Dit pand zal worden omgetoverd tot een wellness center met twee aparte zones. De ene zone is een natte zone met bubbelbaden, douches en zwembaden. In de droge zone kunt u gebruikmaken van massages en een fitnessruimte. Vanuit beide zones heeft u bovendien een parchtig uitzicht over de heuveltoppen van Vielsalm. Het kan natuurlijk slechter…

Cottages
De nieuwe cottages zullen in 3 stijlen worden gebouwd: comfort, luxe en VIP. Vooral de VIP cottage is prachtig en van alle gemakken voorzien. De keuken is voorzien van een prachtig kookeiland met barkrukken er omheen. De woonkamer is ruim en heeft rustgevende kleuren. Buiten is een mooi terras met een heerlijke stoelenset en een buitenhaard. De badkamer is licht van kleur en is voorzien van een bubbelbad en uiteraard een douche. De slaapkamers hebben heerlijke bedden waar u heerlijk tot rust kunt komen. Als klap op de vuurplijl beschikken alle VIP cottages ook over een eigen sauna.