Brasserie du Bocq
Een bezoek aan Brasserie du Bocq is een echte aanrader! Niet alleen de echte bierliefhebber kan hier genieten maar ook de geheelonthouder! Want het is fascinerend om te zien hoe het brouwen van bier nu eigenlijk gaat. Er komt super veel bij kijken! Tijdens een rondleiding komt u alles te weten en natuurlijk is er voldoende tijd om te proeven! Kortom, doe de rondleiding in Brasserie du Bocq!

Brasserie du Bocq is een grote brouwerij en is te vinden in het kleine dorpje Purnode dat onderdeel uitmaakt van Yvoir. Ze brouwen hier tientallen zeer bekende bieren maar maken ook hun eigen specialisaties. Deze brouwerij bestaat al sinds 1858 maar door de jaren is het brouwproces natuurlijk veranderd. U kunt een rondleiding krijgen door de brouwerij en deze begint om 14.00 en om 17.00 en duurt ongeveer 40 minuten. De rondleiding wordt gedaan door een zeer enthousiaste dame en wordt gedaan in het Nederlands. Goed te volgen en zeer leerzaam. Je wordt werkelijk door de gehele fabriek geleid en krijgt een goed beeld van het brouwproces en alle facetten. Na afloop wordt er natuurlijk een biertje gedronken! Ook is het mogelijk om een proeverij van de producten van de brouwerij te doen!
Brasserie du Bocq
Extra informatie:
Individuele rondleidingen (reservatie gewenst):
Tweemaal per dag, om 14.00 en 17.00
Kaartjes worden verkocht vanaf 13.30
De brouwerijbezoeken zijn toegankelijk alle Belgische schoolvakanties, Belgische feestdagen en weekends van Pasen tot Allerheiligen.

Tarieven
Kinderen (-6 jaar): Gratis
Kinderen (6-16 jaar): 5,00
Volwassenen (+17 jaar): 6,00

Dan nog wat tips voor het serveren en drinken van speciaalbier

  • 1. Gebruik bij voorkeur het juiste glas, goed droog en ontvet
  • 2. Serveer op kamertemperatuur, van 7° tot 12°C (4°C voor witbier).
  • 3. Houd het glas een beetje schuin en giet voorzichtig, zodat de tijdens de tweede gisting neergeslagen gist op de bodem van de fles blijft.
  • 4. Voor Blanche de Namur en Blanche de NAMUR Rosée: giet de helft van de fles in het glas en schudt de fles voor u verder giet, zodat de gist loskomt en u van alle aroma’s en natuurlijke troebelheid profiteert.
  • 5. Kijk naar de schuimkraag, bewonder de kleur en de levendigheid van het bier… en geniet er rustig van.