DurbuyDurbuy is de kleinste stad van de Ardennen en kreeg al in 1331 stadsrechten maar tot een echte stad groeide het nooit uit. Totdat Durbuy zichzelf tot Kleinste stad van de Wereld uit riep. In de jaren die volgden kwamen miljoenen toeristen naar de mooie stad in de Ardennen door deze slim verzonnen slogan. Vandaag de dag is Durbuy nog steeds een van de belangrijkste plaatsen in de Ardennen en is er van alles te zien en te doen.
Durbuy ligt aan de rivier in de Ourthe aan de voet van de Falize, een rots die uit geplooide lagen kalksteen bestaat. Deze rots wordt ook wel Falize de Roche aux Corbeaux (Ravenrots) genoemd, omdat de zwarte vogels dikwijls langs de rotswand zweven. Onderaan de voet van Durbuy kunt u een trap nemen die u door de bossen omhoog voert. Let wel, dit is een steile klim! Eenmaal boven gekomen, heeft u vanaf deze heuvel een schitterend uitzicht op Durbuy!

Restauranttip: Breng een bezoekaan restaurant La Ferme des Oliviers. Zij serveren heerlijke huisgemaakte gerechten in een prachtige setting.

In Durbuy kunt u onder meer de Marckloff brouwerij bezoeken en met een toeristische treintje een ritje maken. Voor kinderen is er een leuke huifkartocht en voor fijnproevers is er regelmatig een culinaire wandeling. Ook zijn er leuke winkels waar u chocolade en sieraden kunt kopen. Ga ook bij de slager naar binnen en geniet van de schitterende Ardense hammen en worsten. Aan hotels en restaurants is er in Durbuy geen gebrek. Hotel L’Esplanade is gelegen op de grote markt van Durbuy en is zeker een aanrader.

Op sportief gebied is er van alles te doen zoals kajakken, kanoën, mountainbiken, paardrijden, golf en vissen. Loop eens naar binnen bij het VVV-kantoor voor meer informatie!

Website:
Durbuy