Ga de panda's en baby panda bekijken in Pairi Daiza
Ga de panda’s en baby panda bekijken in Pairi Daiza en geniet van deze prachtige zwart-witte beren! Er leven naar schatting nog slechts 1.600 reuzenpanda’s in de hele wereld dus het is heel bijzonder om deze dieren van dichtbij te kunnen bekijken. Niet voor niets is Pairi Daiza verkozen tot Beste Dierentuin van Nederland en België 2017. We raden u dan ook aan om deze dierentuin te bezoeken tijdens de komende zomervakantie. Vanuit Durbuy in de Ardennen is het 1.5 uur rijden.

De twee reuzenpanda’s heten Hao Hao en Xing Hui en om deze te huisvesten heeft Pairi Daiza een gigantische berg nagebouwd. En omdat de panda’s meer dan 50 kg bamboe eten, moest er natuurlijk ook een bamboebos komen. En een slaapplaats werd gemaakt in een grot die bezet is met amethisten. In de zomer van 2016 werd er in Pairi Daiza een baby panda geboren! Dit was super spannend en ook voor de verzorgers een heel avontuur. Hao Hao is een goede moeder en ze gaat nooit ergens heen zonder haar baby, P geheten.

Maar Pairi Daiza heeft veel meer te bieden! Dit dierenpark biedt je een onvergetelijke wereldreis voor het hele gezin. Er zijn meer dan 5000 dieren zoals witte tijgers, panters, giraffen, nijlpaarden, zebra’s, olifanten, zeeleeuwen, pinguïns, halfapen, doodshoofdapen, reuzenotters en veelkleurige vogels. Kinderen én volwassen zullen hun ogen uitkijken in de reusachtige aquaria van de Nautilus. Maar er is ook veel aandacht voor de flora. Maak een wandeling in de rozentuin, ervaar de warmte en de geuren van Zuid-Spanje in de Andalusische tuin en mis zeker niet Le Rêve de Han Wu Di, de grootste Chinese tuin van Europa. En dan als kers op de taart, het Koninkrijk van Ganesha, een authentieke Indonesische tuin van maar liefst 8 voetbalvelden groot!

Persoonlijk zijn we helemaal fan van La Terre des Origines. Dit deel Pairi Daiza is een schitterende savanne die doet denken aan Afrika en waar de “Big Five” wonen. De Big Five zijn de vijf meest symbolische dieren van Afrika namelijk de leeuw, de olifant, de Kaapse buffel, de neushoorn en het luipaard. En al deze dieren en nog veel meer soorten kan je hier bewonderen! Kortom, ga de panda’s en baby panda bekijken in Pairi Daiza en geniet van alle andere dieren die op de mooie aarde wonen! Ideaal als tussenstop op weg naar uw vakantiebestemmng in de Ardennen.

Website:
www.pairidaiza.eu