hotels in durbuyDe kleinste stad ter wereld! Dat is de toeristische slogan van de stad Durbuy in de Ardennen. Het is een geweldige stad om te verblijven. Zo is er een gezellig plein met vele café-restaurant en hotel-restaurants. In de zomermaanden kunt u lekker op het terras zitten en genieten van een welverdiend drankje. Durbuy is echt heel klein. Zo zijn er maar een paar straten waar u doorheen kunt wandelen. De stad is gelegen aan de Ourthe en natuurlijk is mogelijk om een kano hier te varen. Durbuy ligt in een halve kom en wordt aan bijna alle kanten beschermd door hoge rotsen. Vanuit de stad is er een steil pad omhoog dat leidt naar de uitkijktoren. U betaalt een paar euro en vervolgens kunt u uitkijken over de schitterende stad. Zo heeft u een goed uitzicht op het grote kasteel aan de Ourthe en op het topiarypark waar een unieke collectie gesnoeide buxussen te bewonderen is.

In het stadje kunt u een bezoek brengen aan het Museum van de Diamant terwijl liefhebbers van jam een kijkje kunnen nemen in de jamfabriek. Natuurlijk is er ook een bierbrouwerij in Durbuy en deze kunt u ook bezoeken. Hier wordt Marckloff gebrouwen, een ambachtelijk bier met de smaak van vroeger. De entree is gratis maar als u wilt proeven, moet u wel betalen. Van Pasen tot eind oktober rijdt er in het weekend een klein toeristentreintje door de stad heen. Deze brengt u naar de uitkijktoren.

Durbuy heeft zeker geen gebrek aan restaurants. Zo kunt u hier terecht voor Ardense specialiteiten maar ook voor een frietje of een pizza. De stad heeft maar liefst 19 hotels en enkele hebben vier sterren. De bekendste hotels zijn Hotel Jean de Boheme, Hotel Sanglier des Ardennes en Villa Roma.