Kajakken en Kanoën in de ArdennenKajakken en kanoën op de rivieren en beekjes in de Ardennen is geschikt voor jong en oud! Op de talloze rivieren die de Ardennen rijk is het vooral in de zomer heerlijk vertoeven. Langs de Lesse, Ourthe en Amblève bevinden zich talloze verhuurpunten waar voor relatief weinig geld kajaks en kano’s gehuurd kunnen worden. U vaart dan stroomafwaarts naar een plek waar u dient aan te meren. Vervolgens wordt u met een busje weer naar het beginpunt gebracht. In de zomermaanden kan het voorkomen dat er te weinig water door de rivieren stroomt. Vooral in de buurt van Durbuy kan het voorkomen dat je soms vastloopt op de rotsen.

Er zijn een aantal rivieren waar u het hele jaar door mag kayakken. Dit zijn de Lesse, de Ourthe, de Warche, de Vesdre, de Semois, de Viroin en de Amblève. Let wel op dat van sommige van de genoemde rivieren alleen bepaalde stukken het gehele door bevaarbaar zijn. Veel mensen vragen zich af wat nu het verschil is tussen een kano en een kajak. Een kano is open en een kajak is dicht. Daarnaast wordt een kano officieel uitgerust met een steekpeddel. Een kajak is dicht en is uitgerust met een dubbelbladige peddel.

Bij de meeste verhuurders heeft u de keuze uit 4 soorten soorten kano’s en kajaks:

– de mono kajak waar u alleen inzit
– de duozit kajak
– de comfort (kajak met een zachte rugleuning)
– de familie kano (2 volwassenen en 1 kind)

Kanovaren op de OurtheHet is aan te raden om te kijken naar het gewicht van de deelnemers. Twee zware mensen in een kajak is namelijk geen goed idee. Met 3 volwassenen in een familie kano stappen is wel gezellig maar u bent dan wel verzekerd van een natte broek.

Spannend en avontuurlijk is een meerdaagse kanotocht. Vooral op de rivier de Ourthe worden leuke arrangementen aangeboden. Langs de route liggen verschillende campings waar u zonder te reserveren een plekje kunt krijgen. Als u besluit om in te Ardennen te gaan kajakken, dan doet u er verstandig aan om een hotel of camping te boeken in de buurt van de rivier. Doet u dit niet, dan bent u kostbare tijd kwijt aan het rijden naar de betreffende afvaartplaats. Leuke plaatsen in de buurt van een rivier én een ruim aanbod aan hotels zijn Durbuy, La Roche-en-Ardenne, Han-sur-Lesse, Houffalize, en Ciney.

Wat moet u meenemen?
Als u besluit om met uw vrienden / familie een kanotocht te maken, neem dan in ieder geval uw fototoestel mee! Het is een geweldige ervaring en afgezien van de schitterende natuur zult u op het water veel plezier beleven en dat moet natuurlijk op de gevoelige plaat vastgelegd worden. Als u in de zomermaanden het water opgaat, smeer u dan ruim van te voren goed in met zonnebrandcrème. Het liefste een waterproof creme want dat u nat wordt staat vast. Neem tevens een vuilniszak mee of een tonnetje waarin u uw waardevolle spullen kunt stoppen zodat ze droog blijven. Wat eten en wat drinken en u bent helemaal klaar voor een geweldige ervaring!

Kanovaren arrangementen en direct boeken
U kunt op Ardennen.nl direct een kanotocht van 8 km boeken. U heeft dan de keuze uit 4 verschillende vertrektijden en op de kalender kunt u zelf de gewenste datum kiezen en natuurlijk het aantal personen. En betalen gaat snel en vertrouw via iDeal. Bekijk nu alle beschikbare data voor de kantotocht op de Ourthe van 8 km.

U kunt ook een compleet kano arrangement boeken waarbij u gaat kanovaren en eventueel aansluitend gaat barbecueën (€ 19,50 p.p.). U kunt er ook voor kiezen om een lunch (€ 6.75 p.p.) bij te boeken. U kunt al vanaf € 16,00 een 8 km lange tocht over de rivier de Ourthe maken.

Direct een offerte aanvragen voor een Kajak of Kano arrangement?


Vraag een offerte aan

Naam

E-mail

Telefoonnummer

Arrangement

Aantal personen

Gewenste datum


Opmerkingen