Kasteel van SedanHet Kasteel van Sedan is gelegen in de stad Sedan, met 26.000 een van de grotere steden in de Franse Ardennen. Vanuit Bouillon is het slechts een half uurtje rijden naar deze grootste militaire vesting van Europa. Het Kasteel van Sedan werd in de 15de eeuw gebouwd rond een versterkte kerk en een donjon uit het midden van de 13de eeuw. De door grachten omgeven muren zijn 30 meter hoog en echt super dik. Vandaag de dag kunt u het Kasteel van Sedan bezoeken en dat is echt een aanrader!

Bij binnenkomst in het Kasteel krijgt u een handige plattegrond en kunt u een uitgestippelde wandelroute volgen. U komt dan langs de belangrijkste plekken van het Kasteel, van de uitkijktorens tot de kelder! Het Kasteel van Sedan is echt groot, meer dan 35.000 m2! Wilt u het Kasteel op een bijzondere manier ervaren? Boek dan een kamer in Hotel Le Chateau Fort. Dit hotel ligt binnen de muren van het kasteel en heeft 54 comfortabele kamers.

Het Kasteel van Sedan heeft een rijke geschiedenis. Bij de Frans-Duitse Oorlog van 1870 capituleerde Napoleon III in het Chateau Fort, nadat zijn leger van 100.000 Fransen wekenlang was belegerd door 250.000 Pruisische soldaten. In mei 1940 sloegen de Duitsers bij de slag om Sedan een beslissende bres in de Franse verdediging, waardoor de weg naar Duinkerken open lag. Sedan liep toen grote schade op. In het enorme complex kunt u urenlang wandelen en genieten van de bouwkunsten uit de Middeleeuwen. Ook is er een klein museum met wapens, schilderijen, uitrustingen en wordt er meer verteld over de geschiedenis van Sedan. Ook leuk zijn de fakkelbezoeken en in de zomermaanden is er altijd een riddertoernooi waarbij ridders te paard elkaar te lijf gaan!

Website:
Kasteel van Sedan