Kerstmarkt in Luik 2016 - Village de NoëlWe kunnen iedereen aanraden om de Kerstmarkt in Luik te bezoeken! Er heerst hier echt een super gezellige sfeer en er is van alles te doen. Het is de oudste Kerstmarkt van België en bestaat nu 30 jaar! De Kerstmarkt is uitgegroeid tot een waar Kerstdorp met een echte dorpsgeest. De opstelling van de chalets in straatjes, steegjes en pleintjes met gemeentehuis, kerk, postkantoor en sleepiste maken er een echt levend dorp van. De bijzondere kerstsfeer, de vrolijke mensen, de spelende kinderen, de lampjes, de geur van warme choco…..het is echt uniek en een echte aanrader! Wil je Kerstmarkt Luik 2016 bezoeken? We hebben voor je de locatie, datum, openingstijden, hotels en bereikbaarheid op een rijtje gezet.

Naar verwachting zullen meer dan 2 miljoen mensen dit jaar de Kerstmarkt van Luik bezoeken. De Kerstmarkt Luik 2016 is geopend van vrijdag 25 november tot en met vrijdag 30 december 2016. Er staan meer dan 200 chalets die van alles en nog wat aan de man brengen.  Het Kerstdorp vind je op de Place St. Lambert en op de Place du Marché. Tegelijkertijd met de Kerstmarkt wordt er ook in Luik het Europees Circus Festival gtehouden. Ook is er ‘Noélies’ van Luik, een super mooi licht- en beeldspektakel in de kathedraal. En voor de 2e maal wordt het Internationale ijssculpturenfestival gehouden.

Openingsuren
De Kerstmarkt van Luik is dagelijks geopend en heeft de onderstaande openingstijden:

Maandag: 11.00 – 22.00
Dinsdag: 11.00 – 22.00
Woensdag: 11.00 – 22.00
Donderdag: 11.00 – 22.00
Vrijdag: 11.00 – 24.00
Zaterdag: 11.00 – 24.00
Zondag: 11.00 – 22.00

Toegang
De toegang tot Kerstmarkt Luik is gratis en voor jong en oud toegankelijk. Waar wel voor betaald moet worden is het gebruik van de reuzensleeppiste. Voor maar EUR 5,- mag je zoveel afdalingen maken als je maar wilt.

Bereikbaarheid
Luik is goed te bereiken met de auto. We raden u aan om op tijd te vertrekken vanuit Nederland vanwege de drukte. Er is een ondergrondse parkeergarage op de Place Saint-Lambert waar u tegen betaling kunt parkeren. De bewegwijzering naar dit plein is prima en vanuit alle toegangswegen naar het plein zijn er ook inritten naar deze parkeergarage.

Overnachten in Luik
Als u naast een bezoek aan de Kerstmarkt van Luik ook de rest van deze rest van deze prachtige stad wil verkennen is het handig om een hotel te boeken. Er bevinden zich goede hotels in Luik. Hieronder vindt u een overzicht van enkele goede hotels in Luik.

Hotel Le Cygne d’Argent ***
Hotel Le Cygne d’Argent ligt in Luik en beschikt over een 24-uursreceptie en een eigen restaurant waar lokale gerechten worden geserveerd. Er is gratis WiFi in de hele accommodatie.
Meer informatie en boeken

Eurotel **
Tijdens uw verblijf in het eenvoudige en toch elegante Eurotel kunt u de schitterende stad Luik verkennen.
Meer informatie en boeken

Best Western Univers Hotel ***
Dit familiehotel, op slechts 50 meter van het TGV-station Luik-Guillemins, biedt een vriendelijke, ontspannen sfeer. Er is een bar en gratis WiFi in het gehele hotel.
Meer informatie en boeken

Hotel Husa De La Couronne ***
Hotel Husa De La Couronne Liège ligt naast het TGV-treinstation Luik-Guillemins. Het beschikt over een overdekt terras op de binnenplaats en gratis WiFi.
Meer informatie en boeken

Pentahotel Liège ****
Het Pentahotel Liège ligt in het stadscentrum van Luik, de Vurige Stede. Het is gunstig gesitueerd bij de belangrijkste snelwegen naar Maastricht, Brussel, Parijs en Keulen. Er is gratis WiFi.
Meer informatie en boeken

Als u een hotel heeft geboekt in Luik dan heeft u alle tijd om heerlijk te gaan (Kerst)shoppen in Luik. Luik beschikt over een zeer uitgebreid en afwisselend winkelaanbod. U kunt een bezoek brengen aan de bekende winkelketens, of, als u op zoek bent naar wat exclusievere Kerstcadeaus, een kijkje nemen in één van de talrijke kleine boetiekjes die de stad Luik rijk is.

Tip: Ga op zondag naar Luik en bezoek dan de prachtige en drukbezochte markt La Batte. Deze is te vinden langs de oevers van de Maas en hier is echt alles te koop. Van antiek tot kaas, van appels tot vis. Echt bizar om te zien en u kunt er over de hoofden lopen tijdens het middaguur. Dus ook hier het advies om vroeg aan te komen, dan is er nog parkeergelegenheid.