La Boverie in Luik mag u niet missen tijdens een stedentrip. Het museum is schitterend gerenoveerd en situeert zich in het Park de la Boverie langs de oevers van de Maas. Er worden vele wisselende tentoonstellingen gehouden dus kijk met regelmaat op de website voor de actuele expositie. Van kunstwerken tot beeldhouwwerken, er wordt van alles getoond aan het grote publiek. De setting is fantastisch. Het museum is gehuisvest in het Paleis voor Schone Kunsten van Luik. De renovatie duurde van 2013 tot 2016 waarbij ook een nieuwe moderne vleugel werd toegevoegd. Deze nieuwe ruimte vergrootte de expositieruimte met 1.000 m².

Naast de tijdelijke exposities is er ook een vaste collectie. De collectie van La Boverie is in 2011 ontstaan bij de oprichting van het Museum voor Schone Kunsten (BAL), waarbij enkele voorheen zelfstandige museumcollecties werden samengevoegd. Dit betrof de kunstcollecties van het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst (Musée d’art moderne et d’art contemporain, MAMAC), het Prentenkabinet (Cabinet des Estampes et des Dessins) en het Museum van Waalse Kunst (Musée de l’Art Wallon). Verder werden enkele topwerken uit de collectie van het Grand Curtius (waaronder het beroemde portret van Napoleon door Ingres) naar het nieuwe museum overgeheveld.

Vandaag de dag is het een echte publiekstrekker. Tussendoor kunt u even op adem komen in het museum café dat tevens een terras heeft, ideaal voor de warme zomermaanden. Na een kopje koffie en stukje taart bent u weer helemaal opgeladen om te genieten van al die mooie kunst. Het baliepersoneel is super vriendelijk en behulpzaam en spreekt ook Nederlands. Het museum ligt op een kwartiertje wandelen van Liège Guillemins aan de ene kant en een kwartiertje van het indrukwekkende centrum van Luik aan de andere kant.

Adres:
Parc de la Boverie 3
Luik 4020

Internet:
La Boverie in Luik