la roche en ardenne top 10 wat te doen La Roche-en-Ardenne is gelegen in het hart van de Ardennen en wordt ook wel de Parel van de Ardennen genoemd. La Roche-en-Ardenne is populair bij iedereen, van motorrijders tot dagjesmensen die het Kasteel van La Roche-en-Ardenne komen bezoeken. De ruim 4000 inwoners zijn grotendeels werkzaam in het toerisme want vooral in het de zomermaanden kan het flink druk zijn in het centrum. La Roche-en-Ardenne is gelegen aan de rivier de Ourthe en vele kajakkers komen onder de mooie brug doorvaren. Een super mooi gezicht! We hebben voor u Top 10 gemaakt zodat u niets hoeft te missen tijdens een bezoek!

Top 10 bezienswaardigheden La Roche-en-Ardenne

1) Kasteel van La Roche-en-Ardenne

Het kasteel werd in de 9de eeuw gebouwd en kende een tijd van glorie tussen de 12de en 17de eeuw. Vanaf 1700 werd het Kasteel onbewoond en zonder onderhoud werd het kasteel snel een ruïne. Vandaag de dag kunt u de restanten bezoeken en vanaf de torens heeft u een schitterend uitzicht op de stad en de rivier de Ourthe. Er is een super leuke show met roofvogels en ’s avonds is het kasteel super mooi verlicht. Het schijnt dat er ook een spook ronddwaalt en die komt’s avonds tevoorschijn! Het kasteel is niet goed toegankelijk voor kinderwagens en buggies. Kinderen zullen het Kasteel fantastisch vinden. Ze kunnen naar hartenlust klimmen en ontdekken er van alles! Al met al een aanrader! Lees verder…kasteel van la roche en ardenne

2) Wildpark Gibier

Op een paar kilometer van het stadscentrum ligt het Parc a Gibier, een 10 hectare groot wildpark met talloze dieren. Door het wildpark loopt een wandelpad van ruim 1 kilometer en onderweg komt u langs damherten, herten, moeflons, oerossen, een groep wilde zwijnen en everzwijnen, wolven, lynxen, vossen, fazanten en oehoe’s. Alles natuurlijk in een mooie omgeving! Aan het einde is er een restaurant met een terras en aangrenzend is er een super leuke speeltuin voor kinderen. De netree is € 6,50 p.p. en kleine kinderen zijn gratis! Super leuk uitstapje voor gezinnen met kinderen die in de buurt verblijven.
la roche en ardenne wildpark

3) La Cave du Venitien

Deze drankenwinkel is niet te missen tijdens een wandeling door La Roche. Voor de deur staat namelijk een groot uitklapbord met talloze bierflesjes erin. Hier moet u dus wezen voor de lokale Belgische biertjes, de bekende en minder bekende namen. Maar ze hebben hier ook vele soorten whiskey en andere sterke dranken.Daarnaast verkopen ze ook zelfgemaakte jam, chocolaatjes en andere lokale specialiteiten. En wat vooral heel handig is, ze zijn geopend op zondag!

4) Le Petit Train

Vele steden in de Ardennen hebben een toeristisch treintje en zo ook La Roche. De Petit Train van La Roche-en-Ardenne rijdt vanaf de paasvakantie tot eind oktober. De trein biedt plaats aan 54 personen en vertrekt op de Place du Bronze om het uur, van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het is een super leuke tocht en onderweg komt u van alles te weten over de geschiedenis en de omgeving. Het is een ideale manier voor mensen die slecht ter been zijn om de omgeving te verkennen. Kinderen zullen het ook fantastisch vinden!


Booking.com

5) Museum van de Slag om de Ardennen

In het Musee de la Batailee Des Ardennes komt u alles te weten over het Ardennenoffensief. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad op 10 september 1944 bevrijd door de geallieerden. Snel kwam er een tegenaanval van de Duitsers, het bekende Ardennenoffensief. De Duitsers namen de stad en van 21 december 1944 tot 11 januari 1945 werd la Roche door het Amerikaanse leger gebombardeerd. De hele stad was in puin geschoten. Op 11 januari 1945 werd de stad definitief bevrijd! In de hoofdstraat kunt u een bezoek brengen aan het Museum van de Slag om de Ardennen.

6) Amerikaanse Tank

Aan de Quai de l`Ourthe, dit is een parkeerterrein aan de rand van de Ourthe, staat een Amerikaanse tank. Deze Sherman M4A1 tank is uitgerust met een kanon van 76mm en dat ziet er indrukwekkend uit! De tank is een eerbetoon aan de 2de en 3de pantserdivisie van het Amerikaanse leger. Het waren deze divisies die La Roche-en-Ardenne in december 1944 bevrijden tijdens de Slag om de Ardennen. Het is een leuk fotomoment en vooral kinderen willen maar één ding en dat is er op klimmen!

7) Grotten van Hotton

Op kwartier rijden van La Roche-en-Ardenne kunt u de Grotten van Hotton bezoeken. Op vaste tijden is er een rondleiding met een gids die ruim een uur duurt. U moet meer dan 500 treden afdalen en u komt tot een diepte van 70 meter! De grot bestaat uit een gangenstelsel die u langs diverse zalen brengt. De goed geplaatste verlichting accentueert de prachtige druipstenen! De gids vertelt veel over de grot in het Nederlands en dat is wel zo handig! Aan het einde van de rondleiding gaat u met de lift naar boven. Het is slim om een vest aan te trekken en stevige schoenen! De entree bedraagt € 9,50 en parkeren is gratis. Buiten zijn er wat speeltoestellen zodat kinderen leuk kunnen spelen totdat de rondleiding begint. Slim!

8) Barrage de Nisramont

De stuwdam van Nisramont in een indrukwekkend bouwwerk en mooi om te zien. Nog mooier is de wandeling van 13 km rondom het meer. Het is een super mooie wandeling maar niet weggelegd voor de beginnende wandelaar. Er moet flink geklommen worden en sommige stukken zijn zelfs lastig. Onderweg komt u geen cafe tegen dus eten en drinken moet u zelf meenemen. Gezinnen met kinderen kunnen beter hier een kano huren (€ 30,- voor 2 uur) en heerlijk ronddobberen op het meer. Het is echt een prachtige en rustige omgeving!

la roche en ardenne barrage

9) Parc Forestier Récréatif Chlorophylle

Op 6 km afstand van La Roche-en-Ardennen ligt het Parc Forestier Récréatif Chlorophylle, een super groot recreatiepark dat in het teken staat van de natuur. Alles draait om het bos en de bomen en dat ziet u ook terug in de speeltoestellen. In bijna alle speeltoestellen is hout verwerkt.Naast de speeltuinen is het ook een educatief park en al wandelend komt u alles te weten over de bossen van de Ardennen. Dit is echt het walhalla voor kinderen! Gezinnen die een leuk dagje uit willen hebben, zoek niet verder! De prijzen zijn lekker toegankelijk en in het restaurant zijn er goed belegde broodjes en lekkere verse wafels te koop voor een redelijke prijs. Echt een leuk park!

la roche en ardenne Parc Chlorophylle

10) Doolhof van Barvaux

Op een klein half uurtje rijden van La Roche-en-Ardenne ligt het doolhof van Barvaux, ook wel het Labyrinth geheten. In de zomermaanden is het geopend want het is een maïs doolhof! Het is de bedoeling dat u de uitgang weet te vinden. Onderweg wordt u geholpen door vrolijke acteurs die ieder jaar verkleed gaan in een ander thema. Zo blijft het Labyrinth ieder jaar weer verrassend leuk, voor jong en oud!

Aan restaurants, gezellige terrasjes en hotels is er in La Roche-en-Ardenne geen gebrek. U doet er wel verstandig aan om op tijd uw hotelkamer te boeken want vooral in de zomermaanden is het er druk. De terrassen zitten dan vol met motorrijders, fietsers en andere levensgenieters! Op de website kunt u alle actuele evenementen vinden.