La Roche-en-ArdenneLa Roche-en-Ardenne is gelegen in het hart van de Ardennen en wordt ook wel de Parel van de Ardennen genoemd. La Roche-en-Ardenne is populair bij iedereen, van motorrijders tot dagjesmensen die het Kasteel van La Roche-en-Ardenne komen bezoeken. De ruim 4000 inwoners zijn grotendeels werkzaam in het toerisme want vooral in het de zomermaanden kan het flink druk zijn in het centrum. La Roche-en-Ardenne is gelegen aan de rivier de Ourthe en vele kajakkers komen onder de mooie brug doorvaren. Een super mooi gezicht! Een ander mooi uitzicht heeft u vanuit de top van het Kasteel. Het kasteel werd in de 9de eeuw opgericht en kende een tijd van glorie tussen de 12de en 17de eeuw. Vanaf 1700 werd het Kasteel onbewoond en zonder onderhoud werd het kasteel snel een ruïne. Vandaag de dag kunt u de restanten bezoeken en vanaf de torens heeft u een schitterend uitzicht op de stad en de rivier de Ourthe.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad op 10 september 1944 bevrijd door de geallieerden. Snel kwam er een tegenaanval van de Duitsers, het bekende Ardennenoffensief. De Duitsers namen de stad en van 21 december 1944 tot 11 januari 1945 werd la Roche door het Amerikaanse leger gebombardeerd. De hele stad was in puin geschoten. Op 11 januari 1945 werd de stad definitief bevrijd! Vandaag de dag kunt in La Roche-en-Ardenne nog een Amerikaanse Tank en een Britse tank vinden. In de hoofdstraat kunt u een bezoek brengen aan het Museum van de Slag om de Ardennen.

Aan restaurants, gezellige terrasjes en hotels is er in La Roche-en-Ardenne geen gebrek. U doet er wel verstandig aan om op tijd uw hotelkamer te boeken want vooral in de zomermaanden is het er druk. De terrassen zitten dan vol met motorrijders, fietsers en andere levensgenieters! Op de website kunt u alle actuele evenementen vinden.

Booking.com