Landbouwmuseum in RochehautIn het Landbouwmuseum in Rochehaut kunt u duizenden historische landbouwwerktuigen en oude gerestaureerde landbouwmachines. De inwoners van het dorp Rochehaut leefden tot de 20ste eeuw voornamelijk van de landbouw. De familie Boreux heeft ervoor gezorgd dat dit landbouwverleden niet vergeten zal worden. In een houten gebouw met een oppervlakte van 1400 m2 en drie verdiepingen worden de werktuigen tentoongesteld.

Tijdens een bezoek aan het Landbouwmuseum in Rochehaut maakt u aan de hand van 20 taferelen kennis met de geschiedenis van de landbouw. U bezoekt onder meer een smederij, een maalderij, een leisteengroeve, een timmermanswerkplaats en zelfs een heel arsenaal aan brandweermateriaal komt aan bod. In elk van de 20 ruimtes kunt u via een audiogids luisteren naar het commentaar via een koptelefoon. Als het tijd is om naar een volgende ruimte te gaan, wordt het licht gedimd en wordt u uitgenodigd in de volgende ruimte, die op haar beurt wordt verlicht.

Na afloop van het museum kunt u ook nog terecht in het gezellige cafetaria ‘la Grange’ waar u wat kunt eten of drinken of kunt deelnemen aan oude volksspelen.

Adres:
Rue de la Cense 12
6830 Rochehaut
België

Internet:
Officiële website