Meer van RobertvilleHet Meer van Robertville is een ideale plek voor een dagje uit! Als u vakantie viert in de omgeving van Malmedy, Waimes of Robertville, dan raden we u zeker aan om in de zomermaanden een dagje naar het Meer van Robertville te gaan. Vooral als u kinderen heeft, want die zullen zich hier opperbest vermaken! Er is van alles te doen zoals zwemmen, minigolf, tennis, waterfietsen en nog veel meer.

Het grote zandstrand van het Meer van Robertville is vooral in de zomer een geliefde plek voor gezinnen met kinderen. De kwaliteit van het water is super en een een groot deel van het meer is afgezet. Binnen de afbakening kunt u veilig zwemmen. Wat ook leuk is om te doen…..waterfietsen! In de buurt van de stuwdam worden boten en waterfietsen verhuurd. Jong en oud kan een rondje gaan fietsen op het meer! En na afloop kunt u in het cafetaria of de snackbar iets eten en drinken. Voor de kleine kinderen is er een speciaal zwembad met een glijbaantje!

De omgeving van het Lac de Robertville leent zich ook voor het maken van mooie wandelingen. Bij het informatiebureau en het zwembad kunt u kaarten met wandelroutes kopen. Als u in het bezit bent van een visvergunning, dan mag u ook vissen. Er is van alles van alles te vangen, onder meer voorn, rivierbaars, snoekbaars, meerval, zeelt en forel.

Het meer van Robertville is echt een aanrader in de zomermaanden. Als u een plek in de Ardennen zoekt om de zomervakantie door te brengen, dan is Robertville of Melmedy zeker aan te raden. Het ligt naast de Hoge Venen, één van de mooiste natuurgebieden van België. De entree is niet gratis. Volwassenen betalen EUR 2,50 en kinderen tot 12 jaar EUR 1,50. Kinderen tot 5 jaar hebben gratis toegang. Het meer en het zandstrand zijn altijd op bij mooi weer, in de maanden juli en augustus van 09.30 tot 19.00. In  mei, juni en de eerste helft van september: alle dagen van 10.00 tot 18.00.

Adres:
Route des Bains, 63
4950 Robertville