In de Ardennen kunt u genieten van voortreffelijke gerechten in diverse restaurants die zijn bekroond met de wereldberoemde Michelin sterren. Vandaag de dag zijn er meerdere Michelin Sterren Restaurants, 3 restaurants met 2 sterren en maar liefst 26 restaurants met 1 ster. De lijst telt 4 nieuwkomers en dat zijn Chai Gourmand in Gembloux, Arabelle Meirlaen in Marchin, Au Gré du Vent in Seneffe en La Menuiserie in Waimes.

Mensen denken vaak dat uit eten gaan in sterren restaurants duur is. Dat valt echter reuze mee want in La Menuiserie heeft u al een 3-gangen menu voor EUR 35,-. Wilt u er bijpassende wijnen bij? Dan betaalt u EUR 14,- voor een wijnarrangement. Bij restaurant Chai Gourmand kunt u voor EUR 50,- genieten van 5-gangen menu, voor een bijpassend wijnarrangement betaalt u EUR 27,-.

Wilt u gaan eten bij de chef van het jaar, dan moet u afreizen naar Arabelle Meirlaen. Deze vrouwelijke chef heeft volgens de directeur van de restaurantgids Gault&Milau verdiend gewonnen: “Er waren stevige concurrenten, maar Arabelle is een schitterend voorbeeld van de actuele trends in de gastronomie. Zij combineert op een harmonieuze manier product, smaak en evenwicht, en voegt daar een frisse toets van groen en kruiden aan toe. Het is een sensuele keuken.”