Mijn van BlegnyDe Mijn van Blegny is een super leuke attractie in de Ardennen voor jong en oud. De Blegny-Mijn is één van de weinige kolenmijnen in Europa die opengesteld is voor het grote publiek. Door het unieke historische karakter van de mijn wordt sinds 2012 de Mijn van Blegny beschouwd als werelderfgoed en staat het als zodanig op de lijst van UNESCO.

Voor een bezoek aan de mijn moet u minimaal 2 uur uit trekken. Nadat u een helm heeft opgezet., vertrekt u onder leiding van een gids naar de liftkooi. Deze brengt u naar een diepte van 60 meter. Diep onder de grond komt u alles te weten over de Koempels. Zo werden de mensen genoemd die in de kolenmijn werkten. U ziet met eigen ogen het zware werk wat deze mannen moesten doen. Vervolgens wordt u van alles verteld over het sorteerproces en het wassen van de kolen. De rondleidingen beginnen om 11.30, 14.00 en 16.00.

U kunt het bezoek aan de Mijn van Blegny ook uitbreiden. Na het ondergrondse bezoek kunt u het mijnmuseum bezoeken. Hier komt u alles te weten over de geschiedenis van steenkoolontginning. Aansluitend kunt u een 50 minuten durende rondrit maken met het toeristentreintje. Tot slot brengt u een bezoek aan de biotoop van de steenberg waar u kunt genieten van talloze kunstwerken.

De entreeprijs tot alleen de mijn bedraagt voor volwassenen EUR 9.80. Als u ook de andere attracties wilt doen, dan betaalt u EUR 14,-.

Adres:
Rue Lambert Marlet, 23
B 4670 Blegny

Website:
www.blegnymine.be