natuurpark botrangeHet Natuurparkcentrum Botrange is het huis van het natuurpark De Hoge Venen. Het ligt bij het natuurreservaat, dat bekend is omwille van de 4.000 ha venen en heide- en moeraslandschappen. Het natuurparkcentrum is de ideale ontmoetingsplaats voor zowel de lokale bevolking, als voor trekkers en wandelaars.

In 1996 ging in het centrum de volledig nieuw ontworpen permanente tentoonstelling van start. Deze tentoonstelllng omvat ondermeer een ondergrondse tunnel en heel wat nieuw tentoonstellingsmateriaal en duidelijke documentatie over het geografisch ontstaan van de Euregio en de Hoge Venen van vroeger tot nu. Alleen al voor deze tentoonstelling loont een bezoekje aan het natuurparkcentrum de moeite. Tijdens de dias- en videoreportages kragen de bezoekers de belangrijkste bestanddelen van het eerste belgische natuurpark te zien.

De shop en het documentatiecentrum vervolledigen het aanbod. Het personeel en de natuurgidsen van het centrum, die u kunt engageren voor een begelelde wandeling, geven u graag alle informatie over de regio en de bevolking. De opgeleide en door het bosbeheer erkende natuurgidsen mogen met de toeristen wandelingen maken in de C-zones, dit zijn de zones waar de toegang zonder begeleiding verboden is.

Het team ecologen biedt een ruime keuze didactische programma‘s aan voorjeugdgroepen en schoolklassen. Hierbij wordt vooral aandacht geschonken aan het spelend leren en aan het ontdekken van de natuur volgens de “Earth Education“-methode. Het natuurparkcentrum organiseert daarenboven het hele jaar door verscheidene thematische wandelingen en excursies. Voor meer informatie over deze wandelingen en excursies kunt u de catalogus “Natuur Beleven” aanvragen.

Adres:
Route de Botrange 131
4950 Robertville

Website:
Natuurparkcentrum Botrange