PaardrijdenDe Belgische Ardennen en paardrijden gaan goed samen! De schitterende natuur, de diversiteit van het landschap, de goed onderhouden ruiterpaden en de vele maneges zorgen voor een prima omgeving voor paardenliefhebbers. In de buurt van alle grote plaatsen in Ardennen zijn maneges te vinden, de één groter dan de ander. De arrangementen die worden aangeboden verschillen qua inhoud niet veel van elkaar. Het gaat in eerste instantie natuurlijk om het paard.

Wilt u gaan paardrijden in de Ardennen dan is het verstandig om een aantal zaken goed in de gaten te houden. Geen enkel paard is hetzelfde en daarom is het zinvol om van te voren uit te zoeken welke paarden een manege heeft. U kunt dan meer te weten komen over de eigenschappen, achtergronden en karakters van de paarden. U kunt dan tevens informeren of er ook pony’s zijn. Zodoende kunt u met het hele gezin een mooie tocht door de Ardense natuur maken.

De prijsverschillen tussen de verschillende manages voor de diverse arrangementen zijn klein te noemen. U kunt uitgaan van een uurtarief dat ligt tussen de EUR 15,- en EUR 20,-. U kunt dan gezellig met een groep een tocht maken die enkele uren duurt. Het is ook mogelijk om een tocht te boeken die maar liefst 5 uur duurt. Dit is natuurlijk alleen aan te raden voor ervaren ruiters. Een dergelijk arrangement inclusief lunch wordt vaak al aangeboden vanaf EUR 75,-.

Voor de echte paardenliefhebbers, die echt wat anders willen, zijn er speciale weekenden inclusief overnachting. Op zaterdag maakt u dan een schitterende tocht om vervolgens op een mooi plekje het kamp op te slaan. Vaak is dit in de buurt van een beekje zodat er voldoende water is voor de paarden. U slaapt in een tent samen met de andere leden van de groep. Een dergelijk weekend is al te boeken vanaf EUR 200,-.