PaintballPaintball in de Ardennen is de activiteit bij uitstek om met vrienden en familie te doen. In de Ardennen zijn vele aanbieders van paintball actief. De aanbieders verschillen vooral op het gebied van de wapens en beschermers. Zo zijn er aanbieders die werken met verouderde gas-wapens. Tegenwoordig worden de luchtdruk-wapens steeds vaker gebruikt. Ze zijn gebruiksvriendelijker en vertonen minder vaak mankementen.

Goede beschermers zijn uitermate belangrijk. Je speelt altijd met een masker op dat voorzien is van een plexiglas vizier. Het is ten strengste verboden om het masker in het speelveld af te zetten. Als er een balletjes in je oog komt, heb je echt een groot probleem! Doe je masker dus nooit af! Bij alle aanbieders staat de veiligheid voorop.

Bij het paintballen in een bosrijke omgeving is de kans op vieze kleding groot. Je kruipt over de grond, ligt in greppels en voor je het weet zijn je kleren rijp voor de wasmachine. Trek daarom altijd oude kleren en schoenen aan. Je krijgt altijd een overall maar de kwaliteit laat vaak te wensen. Dus neem altijd het zekere voor het onzekere en neem wat extra kleding mee.

Bij het paintballen speel je in teamverband. Alle deelnemende spelers worden in 2 groepen verdeeld zodat het kan voorkomen dat je mensen uit je groep niet kent. Vervolgens wordt aandacht geschonken aan de veiligheid en wordt er duidelijk gemaakt in welk gebied de veiligheidspal erop moet. De instructeurs leggen vervolgens de verschillende spelletjes uit zoals het vlaggenspel waarbij het de bedoeling is om de vlag van de tegenstander te veroveren.

Een dag paintballen in de Ardennen kunt u helemaal naar eigen wens inrichten. Zo kunt u een lunch bijboeken en bij sommige aanbieders kunt u zelfs voor een paar euro gebruiken maken van een douche. De prijzen van de verschillende aanbieders verschillen niet veel. Een programma van 2,5 uur inclusief volledige uitrusting en 100 verfkogels kunt u boeken voor maximaal 25 euro. Als de verfkogels op zijn, kan je die altijd bijkopen. 100 Verfkogels kosten rond de 8 euro.

Wij bieden voor groepen vanaf 8 personen een leuk arrangement aan waarbij paintball en een kanotocht van 8 km centraal staan.