Poteau ’44 MuseumPoteau is een klein dorp in de Belgische Ardennen, waar talrijke foto’s tijdens de Slag om de Ardennen werden gemaakt, nadat de Amerikaanse “14th Cavalry Group” op 18 december 1944 in een hinderlaag van de Duitse “Kampfgruppe Hansen” was gelopen.

De collectie van het museum is sinds de zomer van 1998 opengesteld voor het publiek. Het museum is gevestigd in een oud douane gebouw. Tijdens de Slag om de Ardennen werd er in en rond het gebouw hevig gevochten. De collectie van het museum bestaat onder andere uit enkele schitterende gerestaureerde voertuigen en kanonnen. Onder de voertuigen in de collectie bevinden zich een Willys MB jeep, een Dodge WC51, een Weasel, een Harley Davidson WLA, een Britse BSA M20 motor met zijspan en een BMW R75 met zijspan. In de collectie zijn ook een Amerikaanse IHC M5 en een Tsjechische OT-810 te vinden welke zijn omgetoverd tot Duitse voertuigen. De bezoekers kunnen met deze voertuigen ritjes maken over het voormalige slagveld.

Buiten het museum staan ook nog enkele museumstukken. Indrukwekkend is de Tsjechische 105mm Howitzer en een Sherman tank met een 105 mm kanon. Deze tank werd door het Nederlandse leger gebruikt als doelwit tijdens trainingen maar is compleet gerenoveerd sinds de aankoop door het museum. Het museum heeft ook een M5 13-ton High-Speed Tractor en een M2A1 105mm Howitzer aangeschaft.

Adres:
Poteauer Strasse 22
4780 Poteau

Website:
Poteau ’44 Museum