Raften en vlot varenIn de Ardennen kunt u met een groep vrienden lekker raften! Bent u niet zo avontuurlijk ingesteld, dan is het bouwen van een vlot een andere activiteit waarbij het water een grote rol speelt. Raften in de Ardennen kan alleen plaats vinden als er genoeg water in de rivieren staat. Dus vooral in het voorjaar, als de sneeuw gaat smelten, dan is het waterpeil hoog genoeg en stromen de rivieren ook snel en dat maakt het raften natuurlijk nog leuker.

Er bestaan rafts voor 6, 8, 10 en 12 personen en altijd gaat er een ervaren instructeur mee. Raften in de Ardennen is namelijk niet zonder gevaren. Daarom bent u verplicht om een helm en zwemvest te dragen. Ook wordt er duidelijk verteld wat u moet doen mocht een raft toch omslaan. De kans dat dit gebeurt is klein en door het zwemvest blijft u gewoon drijven. Echter, veiligheid komt altijd op de eerste plaats dus let goed op tijdens de introductie.

Niet alle rivieren in de Ardennen lenen zich voor raften. Alleen de Ourthe en de Amblève zijn geschikt voor leuke en spannende raft tochten. Mocht het waterpeil nu niet hoog genoeg zijn, dan is het bouwen van een vlot een leuke alternatieve activiteit. U krijgt dan een groot aantal bouwmaterialen zoals hout, touw en lege tonnen. Hiermee moet u dan met uw groep een vlot bouwen. Het zou natuurlijk mooi zijn als het vlot ook blijft drijven want het is de bedoeling om met het zelfgebouwde vlot een afvaart te maken op de rivier.

Bekijk nu alle arrangementen in de Ardennen waarbij raften en/of vlot varen in voorkomen.