Liefhebbers van vis moeten zeker dit recept van Forel uit de Ardennen eens maken. Forel is een smaakvolle vis die makkelijk te bereiden is. Deze zoetwatervis komt voor in de Ardennen en als u beschikt over een visvergunning, mag u gewoon vissen. Ook in Nederland kunt u op forellen vissen. Er zijn vele forellenvijvers waar u tegen betaling kunt vissen en de vangst mag u mee naar huis nemen. En dan raad ik u aan om dit recept te maken!

Voor 4 personen heeft u nodig:

– 4 forellen
– bloem
– 3 eetlepels boter
– 100 gram Ardenner ham
– scheutje trappistenbier
– 2 dl slagroom
– champignons
– gehakte peterselie
– zout en peper

Alles staat en valt natuurlijk met de kwaliteit van de ingrediënten dus koop verse forel en echte gerookte Ardenner ham. Geen schouderham, achterham of Parma ham, gerookte ham uit de Ardennen moet je dus hebben 🙂 De forellen goed schoonmaken en droogdeppen. Dan de binnenkant voorzien van peper en zout en dan de vissen door de bloem halen. Klop het teveel aan bloem er van af. Dan een flinke klont boter in de braadpan doen en de forellen lekker bruin bakken. Ga uit van 4 minuten per kant. Haal de forellen uit de pan en leg ze op een bord en hou ze warm in de oven op een lage temperatuur of dek ze af met alumiumfolie zodat ze goed op temperatuur blijven. De ham en de champignons in stukjes snijden en lekker bruin bakken in het bakvet. Dan afblussen met een scheutje bier en even laten inkoken. Dan de slagroom erbij en goed laten koken tot dat de gewenste dikte bereikt is. Dan op smaak maken met peper en zout en de fijngehakte peterselie toevoegen. En natuurlijk eet u dit met gekookte aardappels!