signal de botrangeSignal de Botrange is niet alleen het hoogste punt van de Ardennen, het is ook het hoogste punt van België. Met een officiële hoogte van 694 meter is Signal de Botrange te vinden in het hart van het Natuurpark de Hoge Venen. Vooral in de wintermaanden is het in deel van de Ardennen een drukte van jewelste want Signal de Botrange is de plek als het gaat om langlaufen. Maar ook voor wandelaars en kinderen die komen sleetje rijden is het een perfecte plek. Er is een groot netwerk van skipistes en wegen die zijn voorzien van bewegwijzering. Er zijn diverse routes te maken van onder meer 4, 6, 10, 15 en 25 km. Maar alle pistes zijn met elkaar verbonden dus u kunt veel langere etappes maken.

Signal de Botrange is goed te bereiken met de auto. Op de top is een grote parkeerplaats en daarnaast bevindt zich het centrum waar u onder meer een complete langlauf uitrusting kunt huren. In de prijs inbegrepen is een paar schoenen, een paar stokken, een paar langlaufski’s en een kaart met de langlauf pistes. Na afloop kunt u in de brasserie genieten van een lekkere gerechten die natuurlijk zijn bereid met behulp van regionale producten.

Tip: Vergeet niet om de toren te beklimmen die te vinden is naast de brasserie. Tegen een kleine vergoeding kunt u naar boven klimmen en vervolgens genieten van het schitterende uitzich!