Sneeuw in de Ardennen, tijd voor wintersport!We kunnen het eindelijk zeggen: Sneeuw in de Ardennen, tijd voor wintersport! Door de hevige sneeuwval zijn zaterdag 14 januari een groot aantal skipistes geopend. Op meer dan 30 plekken in de Ardennen kan er nu al worden genoten van de wintersport. Het hoogste punt van de Ardennen is Signal de Botrange en daar ligt nu al ligt al meer dan 30 centimeter sneeuw. De sneeuwlaag blijft er intact en liefst 6 skipistes en 30 langlaufcentra zijn geopend, zelfs in de provincie Namen en Henegouwen. De kwaliteit van de sneeuwlaag is uitstekend.

Er wordt zaterdag nog meer sneeuw in heel België verwacht. Ook blijven de temperaturen goed voor de komende week. De sneeuw blijft dus zeker nog even liggen! En het blijft nog even sneeuwen en naar verwachting ligt er morgenavond meer dan 50 cm sneeuw. Ideaal dus voor de liefhebbers van skiën en langlaufen. De sneeuwlaag in de Ardennen blijft zeker weten tot eind volgende week intact!

We kunnen u aanraden om naar het bekendste skigebied van de Ardennen te gaan, Baraque de Fraiture. De pistes worden hier goed onderhouden en en behoren tot de langste van de Ardennen. Natuurlijk is het niet te vergelijken met Oostenrijk of Zwitserland maar gaaf is het zeker! Andere populaire wintersportgebieden in de Ardennen zijn Mont des Brumes, Thier des Rexhons-Spa en Ovifat.

Bij alle wintersportgebieden in de Ardennen zijn voldoende hotels te vinden alleen zullen deze snel volgeboekt zijn. Dus als je van plan bent om te gaan, moet u wel snel reserveren! Wat andere tips:

– Rij voorzichtig! In de Ardennen worden de wegen niet zo goed sneeuwvrij gehouden als in Nederland.
– Neem voldoende kleding mee.
– Doe bij kinderen altijd een helm op, ook bij het sleeën. Dit vanwege de drukte.