spa water tapSpa, echt mineraalwater, is niet zo maar water. Weinig mensen weten dat er verschillende soorten water zijn. Het water dat uit de kraan komt, het zogeheten leidingwater, is van een andere kwaliteit dan gebotteld water. Vandaag de dag kunt u onderscheid maken tussen leidingwater, bronwater en mineraalwater.

Bronwater is drinkbaar water aan de bron in Spa en dit zonder behandeling. Het is van oorsprong ondergronds, is microbiologisch gezond en wordt beschermd tegen de risico’s van vervuiling. Het is zelfs in zijn natuurlijke staat bestemd voor consumptie door de mens en wordt aan de bron gebotteld. Zijn fysio-chemische samenstelling kan variëren maar deze moet wel binnen de limieten van de maximum toegelaten concentratie van drinkbaarheid blijven.

Natuurlijk mineraalwater onderscheidt zich van gewoon drinkwater door de natuurlijke zuiverheid. Mineraalwater wordt gekarakteriseerd door de hoeveelheid mineralen, oligo-elementen en andere bestanddelen, en soms ook door bepaalde therapeutische eigenschappen. Mineraalwater is op en top een natuurlijk product, afkomstig uit een watergrondlaag ver weg van alle menselijke activiteit en andere storende factoren.

Natuurlijk mineraalwater ondergaat geen enkele behandeling, behalve de verwijdering van oplosbare elementen en de toevoeging van koolzuurgas. Het water wordt aan de klant verkocht met behoud van alle kwaliteiten van de ondergrondse waterlaag.