Thermen van SpaDe Thermen van Spa zijn de ideale plek om eens helemaal bij te komen! Dit schitterende complex is te vinden op een beboste heuvel gebouwd, aan de voet van het Parc de 7 Heures. Het is een flinke klim naar boven en maar u kunt ook de kabelbaan nemen. Dan krijg je er meteen een schitterend uitzicht over de groene omgeving bij 🙂 Bij binnenkomst wordt u vriendelijk ontvangen. De Thermen van Spa bieden maar liefst 800 m² aan binnen- en buitenbaden, diverse sauna’s, schitterende hammams en bijzondere relax ruimten onder Woodlicht en infrarood licht.

De meeste bezoekers van Thermen van Spa komen voor het bain carbo- gazeux, het koolzuurbad. Het koolzuurhoudende water heeft een super goede werking en draagt bij aan een betere doorbloeding. Ook verlaagt de de hartslag en zelfs de stress wordt minder. Na twintig minuten dobberen in de bad stapt iedereen fit en vrolijk eruit. Het is echt een bijna magische ervaring. Vervolgens kunt u gaan genieten van een schoonheidsbehandeling. De keuze is enorm en de dames helpen u graag met uw keuze.

Een bezoek aan de Thermen van Spa kan ook in gezinsverband want kinderen zijn ook welkom. Ze moeten dan minimaal 6 jaar oud zijn. Kinderen hebben geen toegang tot de sauna, hammam en relaxatie Wood. Natuurlijk zullen kinderen het geen uren volhouden in dit super mooie kuuroord. Gelukkig is er in Spa meer te doen dan alleen ontspannen bubbelen. De groene omgeving leent zich voor het maken van mooie wandelingen en kinderen kunnen heerlijk spelen in de natuur of in één van de speeltuinen.

Het dorp Spa
Thermen van SpaDe inwoners van Spa zijn op het feit dat hun gemeente de eigennaam is voor alle kuuroorden ter wereld en dat het bekende water uit de omgeving komt. In de 18de eeuw kwam het bezoeken van kuuroorden in de mode. Binnen de kortste keren kwam de Europese jetset lekker bubbelen in het geneeskrachtige water van Spa. Vandaag de dag zijn de Thermen van Spa toegankelijk voor iedereen want de entree bedraagt EUR 20,- voor 3 uur en EUR 31,- voor een hele dag. In het dorp zelf is van alles te doen. Tijdens een wandeling komt u langs het stadhuis, het casino, het oude badhuis, de Pouhon Prince de Condé en de Pouhon Pierre-le-Grand, de oudste bron van Spa. Op de terrassen is het in de zomermaanden heerlijk vertoeven. We kunnen u een diner bij restaurant Le Grand Maur aanraden want hier kunt u terecht voor streekgerechten die zijn bereid met regionale producten. En het brood, dat is natuurlijk zelfgebakken!

Overnachtings tip:
Radisson Blu Palace (****) is verbonden via een prive weg. Super de luxe kamers!

Website:
Thermen van Spa