Op 25 mei 2017 is het Hemelvaartsdag en dit is in Nederland en vele andere Europese landen een nationale feestdag en dus ook een vrije dag! En omdat Hemelvaartsdag altijd op een donderdag valt, nemen veel mensen ook de vrijdag vrij voor een super lang weekend. De komende dagen wordt het super mooi weer dus trek er lekker uit! Bekijk onze Tips voor Hemelvaartsweekend weg in de Ardennen en geniet met het hele gezin van de zon en de schitterende natuur! Dus wees er snel bij en boek nog snel een vakantiehuis of een hotel voordat alles vol zit!

Van 25 tot 28 mei is het Kasteel van La Roche-en-Ardenne geopend vanaf 10.00. Hier worden op donderdag, vrijdag en zaterdag Middeleeuwse animaties gehouden. Ook is er roofvogelshow om 11:30, 14:00 en 16:00 en kunnen kinderen deelnemen aan boogschieten.

In Vielsalm wordt de Trophée 2017, het Belgisch, Nederlands & Luxemburgs kampioenschap ballonvaren, gehouden. Het zal een schitterend zijn om al die ballonnen te zien opstijgen! Er doen 52 deelnemers mee en het zal een groot feest worden voor jong en oud! Hou de facebook pagina in de gaten voor actuele tijden! Het wordt gehouden bij het meer van Les Doyards.

Op 25 mei wordt er in Nafraiture een grote rommelmarkt gehouden in de straten van het dorp. Natuurlijk ontbreekt het niet aan muziektentjes, eten en drinken! Ook in Frahan staat er een kunst en ambachtenmarkt. Hier worden vooral ambachtelijk gemaakte producten verkocht. Op 26 mei is er in La Roche-en-Ardennen en in Marche-en-Famenne een markt .

Als u verblijft in de omgeving van Arlon, dan mag u de Meidrankfeesten zeker niet missen! Op zaterdag is de inhuldiging van de Meidrankfontein om 17.00. In de loop van de avond komt er live muziek op het Leeopoldsplein en om 23.30 wordt er een groot vuurwerk ontstoken. Zondagnamiddag is er ook van alles te doen. Zo is er straatanimatie en zullen er activiteiten zijn voor de hele familie. Op de Place Hollenfeltz is er live muziek.

Op sportief gebied is er natuurlijk ook van alles te doen! Met het mooie weer is kanovaren natuurlijk super leuk om te doen! Maar ook mountainbiken of quadrijden is aan te raden! Heeft u nog leuke voor Hemelvaartsweekend weg in de Ardennen? Laat het ons weten!