Tips voor de Herfstvakantie 2016 in de ArdennenOver een paar weken is het al zover, de Herfstvakantie begint! In 2016 valt de Herfstvakantie in Nederland tussen 15 oktober en 30 oktober. De regio’s Noord en Midden hebben de week 42 (15 oktober t/m 23 oktober) vakantie, regio Zuid week 43 (22 oktober t/m 30 oktober). Mocht u deze vakantie met het gezin gaan doorbrengen in de Ardennen, dan hebben wij dé Tips voor de Herfstvakantie 2016 in de Ardennen!

Accommodatie
In de Ardennen kunt u verblijven in een hotel, een vakantiehuis of op een vakantiepark. Het vakantiepark van SunParks is echt een aanrader. Als u nu boekt voor een week vakantie in de periode van 22 oktober betaalt u slechts EUR 229,-! Dat is echt een supderdeal! SunParks is een goed onderhouden park met onder meer een overdekt subtropisch zwemparadijs. Daarnaast zijn er vele sport mogelijkheden zoals squash, bowlen en tafeltennis. En u hoeft niet zelf in de keuken te staan want er zijn diverse restaurants op het park. Er is nu ook een leuke actie! Boek uw verblijf bij Sunparks Ardennen en ga elke dag naar Plopsa Coo voor de prijs van een dagticket! Ideaal voor gezinnen met kinderen. Bekijk nu alle aanbiedingen van SunParks!

Uitstapjes
De Ardennen lenen zich perfect voor een schitterende wandeling door de natuur waarbij u kunt genieten van de flora en fauna. In de herfst worden de mannetjesherten bronstig. Met hun indrukwekkende gebrul proberen een hinde te lokken. Er worden in de herfstvakantie talloze natuurwandelingen georganiseerd waarbij het bronsten van het hert centraal staat.

Daarnaast is de herfst hét moment om in de Ardennen op zoek te gaan naar paddenstoelen want er zijn meer dan 10.000 verschillende soorten te ontdekken. Natuurlijk moet u niet lukraak paddestoelen gaan plukken en opeten want een groot deel is giftig. Ga dus altijd op pad met een expert die u precies kan vertellen welke paddestoelen eetbaar zijn! In de herfst worden er overal in de Ardennen talrijke begeleide wandelingen georganiseerd. Een goed idee voor een heerlijke ochtendwandeling in de gezonde buitenlucht. Op 22 oktober wordt in Durbuy in Parc Roi Baudouin het Balade champignons gehouden.

Op 15 en 16 oktober wordt het Weekend van het Hout en de Bossen van Wallonië gevierd. Op deze dag kunt u oude ambachten die te maken hebben met hout ontdekken: houthakken, wielen maken, hout draaien, … Alles staat in het teken van hout. Onder meer op het Domein van Fourneau Saint-Michel bent u op zondag 16 oktober welkom vanaf 09.30.

Op onze website vindt u talloze musea en attracties voor jong en oud! De Ardennen zijn een plek waar natuur en cultuur perfect samenkomen en waar er echt van alles te beleven is. Bekijk onze top 10 bezienswaardigheden in de Ardennen als u voor de eerste keer afreist naar dit schitterende deel van België. We wensen u en uw gezin alvast een hele fijne Herfstvakantie!