Wandelen in het Domein van Bérinzenne
Als u verblijft tijdens de vakantie in de Ardennen in de buurt van Spa, dan moet u echt wandelen in het Domein van Bérinzenne. Dit is een uitzonderlijk mooi gebied dat is gelegen langs de Venen van Malchamps en in het bos van Spa. Zo kunt u hier twee verschillende landschappen  bewonderen namelijk de heidevelden en een schitterende bos dat is samengesteld uit beuken, eiken en harsbomen. Wat niet veel mensen weten is dat de Venen van Malchamps rijk zijn aan mineraalwater en dat het wereldberoemde water uit Spa dus ook hier vandaan komt.

Het Domein van Bérinzenne is goed bereikbaar en ligt op 5 km van de stad Spa. Er is een grote parkeerplaats waar u gratis kunt parkeren. Er is een kleine receptie met restaurant waar u koffie en frisdrank kunt kopen. Vervolgens kunt u kiezen uit meerdere wandelingen. Wandeling “rood” is 4 km lang en verloopt grotendeels over goed onderhouden paden door het mooie veengebied. Wandeling “geel” is iets langer namelijk 4.7 km en hiermee verkent u de heide en het bos. Wandeling “blauw” is de langste met 9.1 km en veen, heide en bos zult u allemaal aantreffen. Alle wandelpaden zijn goed aangegeven en langs de weg staan de wegwijzers. In het midden van het heidegebied staat de uitkijktoren. Deze moet u zeker bezoeken want bij goed weer kunt u tot wel 40 km ver zien.
Wandelen in het Domein van Bérinzenne
Ook voor kinderen is het een super leuke ervaring. In de winter kunt u de kinderen op de slee meenemen en in de zomer zullen veel plezier aan het beklimmen van de uitkijktoren. Ook is er een speeltuintje in de buurt van de parkeerplaats. Wandelen in het Domein van Bérinzenne is dus echt een activiteit voor het hele gezin!

Adres:
Bérinzenne 4
4900 Spa

Website
Domein van Bérinzenne