Ardenner ThiéracheWandelen in de Ardennen is voor veel mensen even helemaal ontspannen. De schitterende natuur, de vriendelijke bevolking, de eeuwenoude huisjes, de kleine beekjes en de vele dieren maken een wandeltocht in de Ardennen tot een heuse ontdekkingstocht. De Ardennen staan bekend om het heuvelachtige landschap en dat is zeker iets om bij het kiezen van een wandeling rekening mee te houden. In de zomermaanden moet u voldoende water meenemen want de temperaturen kunnen hoog oplopen!

In de Ardennen is een uitgebreid netwerk van wandelpaden aangelegd. België heeft ruim 6000 km aan wandelpaden en is daarmee een ideaal land voor de fervente wandelaar. In iedere stad of dorp kunt u bij het plaatselijke VVV-kantoor, het Syndicat d’Initiative, een gratis boekje krijgen waarin wandelingen in de omgeving staan uitgestippeld. Dit betreft over het algemeen middellange-afstand-wandelroutes, de zogeheten MLAW’s. Ze hebben een gemiddelde lengte van 20 km en hebben hetzelfde begin- en eindpunt. Bij het uitzetten van de routes wordt altijd getracht om de rustige en natuurlijke wandelpaden te gebruiken.

Als u liever de Ardennen al wandelend verkend met een wandelboek, dan zijn de boeken van Ludo van Lint en van Julien van Remoortere zeker aan te raden. De laatste heeft het boek “De mooiste wandelingen in de Ardennen” uitgegeven. Dit boekje, uitgegeven door Lannoo, is verkrijgbaar bij de betere boekwinkel. Ludo van Lint heeft o.a. “Avontuurlijk wandelen in de Ardennen” geschreven dat eveneens door Lannoo is uitgegeven. Enkele leuke wandelroutes zijn te vinden op de website wandelgidsardennen.nl

Populaire wandelgebieden zijn te vinden in de omgeving van Durbuy en La Roche-en-Ardenne. Hier treft u namelijk een groot aantal wandelroutes aan. Sommige voeren langs de rustig kabbelende rivier de Ourthe terwijl een andere route u dwars door het historisch centrum van La Roche-en-Ardenne voert. Bijna alle hotels in deze streek bieden leuke wandelarrangementen aan. U krijgt dan een uitgebreide wandelkaart en een uitgebreide lunch mee.