watervallen van Coo
De watervallen van Coo zijn één van de bekendste bezienswaardigheden van de Ardennen. De waterval heeft een hoogte van 15 meter en behoort daarmee tot de hoogste van België. Het is een mooi gezicht en vele toeristen komen naar Coo om dit natuurgeweld vast te leggen. U kunt ook een stoeltjeslift nemen die u naar een hoger punt voert voor een mooi uitzicht op de gehele vallei. Op zomeravonden wordt de waterval verlich

Rondom de waterval is van alles te doen, van midgetgolf tot kajakken. Aan de voet van de watervallen is het attractiepark Plopsa Coo te vinden. Een super leuk park voor kinderen met diverse attracties en een groot dierenpark. Verder zijn er in de buurt van de watervallen vele kraampjes te vinden met souvenirs en natuurlijk zijn er vele Belgische frietkotten.

Brasserie Tip – Le Baron
Loop ook eens binnen bij Brasserie Le Baron, een oergezellig bruin café met een groot, zonovergoten terras, direct aan de top van de Watervallen van Coo en pretpark Plopsa Coo. Je vindt er precies díe sfeer terug die hoort bij de Ardennen. De eigenaren zijn Nederlands.

Weinigen weten dat niet de Amblève maar de monniken van Stavelot deze waterval hebben gebouwd: pas in de 18de eeuw staken de monniken hier een zeer wijde meander door. Een meander is een natuurlijke, bijna complete cirkel in een rivier. Hij wordt net als het everzwijn beschouwd als een symbool van de Ardennen.

Hoteltip – Hotel d’Orange ***
Als u een bezoek wilt brengen aan de Waterval van Coo en aan het Plopsa pretpark, is dit hotel in Stavelot een goede plek om te overnachten. De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien. Boek nu een tweepersoonskamer vanaf € 89,-

De meander van Coo maakte plaats voor een waterval die op een paar meter ruimte een hoogteverschil overwint waar de meander een paar kilometer over deed. Dankzij de actie van de monniken komen hier nu jaarlijks meer dan anderhalf miljoen toeristen op bezoek waarvan het merendeel een vakantiehuis boekt.

Website:
Waterval van Coo