weekend ardennenDe Ardennen lenen zich uitstekend voor een verblijf van een paar dagen. De reisafstand naar de Ardennen is kort en het gebied is zo veelzijdig dat er voor iedereen wel wat te doen of te beleven valt. Wie een weekend naar de Ardennen wil kan helaas niet alles zien wat de Ardennen te bieden hebben. Er zullen dus keuzes gemaakt moeten worden. Om u hierbij te helpen hebben we een handig overzicht gemaakt voor wie een weekend in de Ardennen wil doorbrengen.

Weekend Ardennen – Actief bezig zijn
Een glooiend landschap, snelstromende riviertjes en dichte bossen. Niet voor niets zijn de Ardennen zeer populair voor een actief weekend of survival. U kunt hierbij denken aan kanovaren of raften, quadrijden of rotsklimmen. Voor een compleet overzicht weekend in de Ardennen dat bol staat van de activiteiten kunt u één van onze Ardennen arrangementen boeken.

Weekend Ardennen – Genieten in de natuur
De natuur in de Ardennen is buitengewoon mooi en bijzonder afwisselend. U kunt heerlijke wandeltochten maken door de bossen, genieten op en rond het water van één van de vele meren die de Ardennen rijk is, fietsen door de vele natuurparken, dieren zoals herten en zwijnen spotten, een indrukwekkende grot bezoeken of een kijkje nemen bij een klaterende waterval. Voor uitgebreide informatie over de natuur in de Ardennen kunt u een kijkje nemen in de categorie natuur op onze website.

Weekend Ardennen – Cultuur snuiven
Wie op zoek is naar cultuur tijdens een weekend Ardennen, kan zijn of haar hart ophalen. U kunt talloze kerken en kastelen bezichtigen, rondslenteren in de leuke dorpen en steden van de Ardennen, een museum bezoeken of alles leren over de Tweede Wereldoorlog die in de Ardennen diepe sporen heeft nagelaten.

Weekend Ardennen – Heerlijk shoppen
Iedereen die tijdens een weekend Ardennen wil shoppen, winkelen voor souvenirs of plaatselijke lekkernijen wil inslaan, heeft mogelijkheden te over in de Ardennen. In de grotere steden vindt u diverse winkels en warenhuizen voor kleding, schoenen of speelgoed. In de vele dorpjes die u in de Ardennen vindt, kunt u terecht voor leuke plaatselijke souvenirs. Ook kunt u in de Ardennen naar hartelust shoppen voor heerlijke kazen, vleeswaren of kunt u een bezoek brengen aan één van de vele bakkertjes.

Weekend Ardennen – Leuk voor de kids
Wie een weekend naar de Ardennen gaat met de kids, zal geen kind aan ze hebben. Er is bijzonder veel te beleven voor de jongste generatie. Dierentuinen, pretparken (waarvan de bekendste zonder twijfel Plopsa Coo is) maar ook heerlijk genieten in de buitenlucht behoren tot de mogelijkheden. Ook een bezoek aan een grot of de Waterval van Coo zal zeker indruk maken op de kinderen.

Weekend Ardennen – Lekker eten en drinken
Een weekend Ardennen is niet compleet zonder te genieten van plaatselijke gerechten en heerlijke drankjes uit de Ardennen. In de Ardennen kunt u eten in restaurants van ieder niveau. Van een plaatselijk café tot een restaurant met een Michelin ster. Zeker niet overslaan mag u de vleeswaren en hammen uit de Ardennen en ook bij de Ardenner kazen zult u uw vingers aflikken. Natuurlijk kunt u een weekend in de Ardennen niet afsluiten zonder u te goed te hebben gedaan aan de verrukkelijke chocolade en bonbons uit de Ardennen. Op het gebied van drinken kunnen vooral de liefhebbers van bier zich helemaal laten gaan. Bruin bier, wit bier, pils, alles is hier mogelijk. En wie moet rijden kan altijd nog genieten van een verfrissend glaasje Spa.

Weekend Ardennen – Waar verblijven
Wie een weekend naar de Ardennen gaat heeft diverse mogelijkheden om te overnachten in de Ardennen. Populair zijn uiteraard de vele hotels in de Ardennen. Maar ook de vakantiehuizen in de Ardennen vinden gretig aftrek, veelal door de prachtige ligging midden in de natuur. Wie van kamperen houdt, kan ook terecht op één van de campings in de Ardennen. Wie alleen het beste van het beste wil, kan in de Ardennen zelfs overnachten in een kasteel of slapen in een zeer luxe vakantiehuis.