Zo leuk is een fietsvakantie in de Ardennen!

Home » Zo leuk is een fietsvakantie in de Ardennen!

Zo leuk is een fietsvakantie in de Ardennen!

fietsvakantie ardennenAls je van actief bezig zijn houdt op de pedalen, het liefst in een prachtige omgeving, dan kun je in de Ardennen je hart ophalen! Niet alleen kun je hier nog genieten van onverstoorde rust en schitterend natuurschoon, maar ook de avonturier in je komt ruim aan zijn trekken. Op de fiets kun je hier enorm veel spannende routes rijden, over smalle paadjes, door donkere wouden en langs wilde rivieren. Al nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral nog even door want we hebben handige tips voor een fietsvakantie in de Ardennen!

Ruig terrein + versnellingen + type fiets
Om je goed op je tocht voor te bereiden, is het allereerst belangrijk dat je een goede fiets aanschaft. Kies een sterk en degelijk model, het liefst met meerdere versnellingen. Als je een route kiest waarbij je over ruig terrein zal rijden, is een mountainbike een goede optie. Makkelijkere routes kun je ook goed op een sterke transportfiets of een lichte racefiets volbrengen. Bij Fietsenopfietsen.nl vind je genoeg geschikte fietsen.

Plan je tocht
Plan je tocht vervolgens zorgvuldig. Als je besluit je tent mee te nemen, dan is het zaak dat je een lijst van campings meeneemt, en van tevoren berekent hoe lang je dagelijkse etappes zullen zijn. Zorg ook voor voldoende proviand, en neem een goede set gereedschap mee voor pech onderweg. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een pomp, maar ook aan een extra lampje voor in je voorlicht. Speciale lichtgewicht fietstassen kun je kopen in de betere buitensportzaak.

Genieten met de kinderen
Natuurlijk kun je in de Ardennen ook een fietstocht met het hele gezin maken. In dat geval is het wel raadzaam goede kinderfietsen aan te schaffen bij een kwalitatieve fietsenzaak, bekijk hier de kinderfietsen van Fietsenopfietsen. Zorg ervoor dat de dag etappes zijn afgestemd op de conditie van de jongste, en probeer creatieve dingen te bedenken om de kinderen extra te motiveren. Zo kun je bijvoorbeeld een speurtocht aan de route koppelen, vaak een picknick plannen, of de kinderen wijzen op dieren en planten in de omgeving. Hoe speelser je de tocht aanpakt, hoe meer ze zullen genieten. De Ardennen zijn gelukkig een waar paradijs voor kinderen, met vele groene heuvels, bossen en snelstromende rivieren. Dus dat gaat helemaal goed komen!