Deze prachtige korte fietsvakantie (3 dagen / 2 nachten) gaat door het Land van Bastogne. Je gaat twee van de meest indrukwekkende ervaringen in de Ardennen te combineren. Ten eerste ga je de indrukwekkende bossen van het grote Woud van Saint-Hubert verkennen. En je maakt een reis door de geschiedenis van Bastogne. Je verblijft in de schilderachtige vallei van de Ourthe, het startpunt van deze twee prachtige fietslussen van 55 km elk.

Op de eerste dag leidt de route je voornamelijk door dichte bossen. Je doorkruist het uitgestrekte woud van Saint-Hubert en bereikt de charmante stad Saint-Hubert. Deze stad staat bekend als de Europese hoofdstad van de natuur en de jacht. Hier kan je genieten van een verfrissend drankje op het terras voor de beroemde basiliek. Op de tweede dag bereik je Bastogne, een symbolische plaats van de Slag om de Ardennen. De route voert je langs historische locaties en biedt de mogelijkheid om het recent gerenoveerde Bastogne War Museum te bezoeken. Vertrek is het hele jaar door mogelijk!

Programma Door het Land van Bastogne

Dag 1 - Ontvangst in Sainte-Ode
Aankomst bij de accommodatie in de namiddag en ontvangst van alle benodigde informatie. Bij de overnachting is ook het avondeten inbegrepen.

Dag 2 - Sainte-Ode – Lus door het grote bos van Saint-Hubert (55,0 km; + 873 m)
Deze dag maakt de route een lus door het uitgestrekte bos van Saint-Hubert. Je vertrekt richting het dorp Amberloup en doorkruist enkele velden voordat je bij Vesqueville het bos in gaat. Na 24 km bereik je Saint-Hubert, waar je de mogelijkheid heeft om te ontspannen op het terras voor de prachtige Basiliek van Saint-Hubert. De middag staat volledig in het teken van het bos. Je gaat richting de Fourneau Saint-Michel, waar je het IJzermuseum kunt bezoeken. Daarna sla je rechtsaf en begin je aan een steile klim (4 km, +250 m) om terug te keren naar Lavacherie, met een totaal van 55 km.

Dag 3 - Sainte-Ode – Lus door het Pays de Bastogne (54,9 km; + 591 m)
Vandaag voert de lusroute je naar een andere regio: het land van Bastogne. Je doorkruist het platteland van de gemeente Sainte-Ode en passeert pittoreske dorpjes zoals Poissy-Moulin. Na 16 km van lichte klimmen, ga je over op de Ravel (lijn 163) richting Bastogne. De Ravel brengt je door de stad Bastogne naar de beroemde "Mardasson" (km 26). Hier krijg je de gelegenheid om het beroemde Bastogne War Museum te bezoeken. Kort daarna passeer je ook de Duitse begraafplaats van Foy. De namiddag is wat heuvelachtiger met enkele beklimmingen en afdalingen tussen de dorpen Recogne, Givry en Givrouille. Vervolgens keer je terug naar Lavacherie, met een totaal van 55 km.

Prijzen

Tweepersoonskamer
2 nachten €260,00 p.p.
3 nachten €380,00 p.p.

Eenpersoonskamer
2 nachten €350,00 p.p.
3 nachten €500,00 p.p.

Data

Deze Door het Land van Bastogne fietsvakantie kan op iedere gewenste datum worden geboekt. Van 1 oktober tot 31 december kan van de route op bepaalde plaatsen vanwege het jachtseizoen worden afgeweken.

Inclusief

- Verblijf op basis van halfpension in een ** of *** bed & breakfast
- Ontbijt en 3-gangendiner
- Gratis parkeren bij de accommodatie voor de duur van het verblijf
- GPX-tracks van fietstochten
- Eén roadbook per persoon

Exclusief

- Drankjes
- Picknicken
- Fietsverhuur
- Persoonlijke uitgaven en verzekeringen

Leuk artikel? Deel het ook op social media!

Reviews over door het land van bastogne – 110 km

Nog geen reviews beschikbaar...

Schrijf je review

Reserveren

Deze activiteit kost  260,00. Klik op een dag om beschikbaarheid te controleren.Vrijdag 15 juni 2018

11:00 nog maar 18 plekken beschikbaar boeken

14:00 nog maar 8 plekken beschikbaar boeken

16:00 nog maar 20 plekken beschikbaar boeken

Offerte aanvragenLaden...

Goed om te weten

  • Fietsen op eigen tempo
  • Variabele duur van 3 tot 4 dagen
  • Niveau is makkelijk
  • Goede accommodatie met diner & ontbijt
WhatsApp chat