Een fietsvakantie in de Ardennen is 100% genieten van de natuur! De Ardennen zijn in alle seizoenen en zeker in de lente en zomer fantastisch om in te fietsen. Of je nu een meerdaagse fietsvakantie boekt of een fietsweekend in de Ardennen wilt boeken, bij ons ben je aan het juiste adres! We hebben de mooiste fietsvakanties in de Ardennen voor zowel de beginnende als de gevorderde fietsers. Je kunt je fietsvakantie al naar gelang conditie en ervaring uitkiezen. Zo kan je maximaal genieten!

Transardennaise op de mountainbike

Vanaf  680,00

Maak een 166 km lange tocht van La Roche naar Bouillon op de mountainbike in 4 of 5 dagen!


Reserveren

Transardennaise op de fiets

Vanaf  540,00

Een schitterende tocht van 164 km bestaande uit 3 etappes van La Roche-en-Ardenne naar Bouillon.


Reserveren

Door het Land van Bastogne - 110 km

Vanaf  260,00

Ontdek de mooie natuur en geschiedenis van Bastogne tijdens deze 3-daagse fietsvakantie.


Reserveren

Route de la Sûre - 84 km

Vanaf  260,00

Een schitterende 2-daagse fietstocht door het hart van de Ardennen.


Reserveren

Route van het Bos - 191 km

Vanaf  560,00

Een 5-daagse fietstocht door de mooiste bossen van de Ardennen.


Reserveren

Freedom Trail met de mountainbike

Vanaf  320,00

Ontdek de Slag om de Ardennen in de omgeving van Bastogne tijdens een 68 km lange tocht.


Reserveren

Transardennaise Nord op de mountainbike

Vanaf  395,00

Maak een 102 km lange tocht van Malmedy via Houffalize naar La Roche-en-Ardenne in 3 of 4 dagen!


Reserveren

Uniek fietsavontuur in de Ardennen

Vanaf  480,00

Een compleet verzorgde fietsvakantie onder begeleiding van een deskundige gids.


Reserveren

Bijzondere Fietsvakanties in de Ardennen

De Ardennen in België zijn een paradijs voor fietsliefhebbers. Met zijn uitgestrekte bossen, schilderachtige landschappen en sfeervolle dorpjes biedt deze regio een ongeëvenaarde ervaring voor fietsvakanties. Als je van plan bent om de Ardennen te verkennen op de fiets, dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel gaan we dieper in op enkele zoekmachine vriendelijke routes die je kunt verkennen tijdens je fietsvakantie in de Ardennen.

RAVeL

De RAVeL-routes zijn een netwerk van autovrije en verharde paden die voormalige spoorlijnen volgen. Deze paden zijn perfect voor fietsers van alle niveaus en bieden prachtige uitzichten op het omliggende landschap. Een van de populaire RAVeL-routes in de Ardennen is de Vennbahn, die door drie landen loopt: België, Duitsland en Luxemburg. Deze route is ongeveer 125 kilometer lang en voert je door schilderachtige dorpjes, groene bossen en idyllische valleien. Onderweg kom je langs historische bezienswaardigheden en gezellige cafés waar je kunt genieten van lokale lekkernijen.

De Maasvallei

De Maasvallei is een prachtig gebied in de Ardennen met een rijke geschiedenis en adembenemende landschappen. Fietsen langs de Maas is een geweldige manier om de schoonheid van dit gebied te ontdekken. Je kunt starten in Dinant, een schilderachtig stadje aan de oever van de Maas, en van daaruit de fietsroute langs de rivier volgen. Onderweg kom je langs middeleeuwse kastelen, indrukwekkende rotswanden en pittoreske dorpjes. Vergeet niet om te stoppen bij een van de vele terrasjes langs de rivier om te genieten van een lokaal biertje of een heerlijke maaltijd.

Houffalize Mountainbike Routes

Voor de avontuurlijke fietsers zijn de Houffalize Mountainbike Routes een must. Houffalize staat bekend als een van de beste mountainbikebestemmingen in België en biedt een uitdagend parcours door de heuvelachtige bossen van de Ardennen. Het mooiste parcours is ongeveer 36 kilometer lang en heeft verschillende technische afdalingen en beklimmingen. Je kunt genieten van prachtige uitzichten en de adrenaline voelen stromen terwijl je je een weg baant door het ruige terrein. Vergeet niet om voldoende water en snacks mee te nemen, want het kan een uitdagende rit zijn!

De RAVeL de l’Ourthe

Deze route volgt de loop van de Ourthe-rivier en biedt prachtige uitzichten op de bossen, weilanden en dorpen langs de rivier. De route begint in Luik en loopt tot in La Roche-en-Ardenne. Deze fietsroute is prima te doen met een gewone stadsfiets en gaat over vrijwel vlakke wegen.

WhatsApp chat