De fietsvakantie "La Route de la Sûre" heeft een lengte van 86 km en gaat door het hart van de Ardennen. Je zult de prachtige valleien van de Ourthe, de Laval en de Sûre ontdekken. Gedurende twee dagen fiets je op eigen tempo (+/- 45 km per dag) naar de bronnen van de Sûre. Je zult enkele van de mooiste dorpen van de regio kunnen verkennen waaronder Losange en Sainte-Ode. Maar je komt ook langs Villers-la-Bonne-Eau, Martelange, Fauvillers en Vaux-sur-Sûre. Al deze plaatsen liggen op korte afstand van de stad Bastogne. Je kan je eigen fiets meenemen of je huurt bij ons een fiets. Het niveau van deze fietsvakantie is makkelijk met weinig hoogtemeters. Vertrek is het hele jaar door mogelijk!

Dagprogramma Route de la Sûre

Dag 1 - Ontvangst
Ontvangst bij de accommodatie in Sainte-Ode in de namiddag waar je het volledige programma ontvangt. Bij de overnachting is ook het avondeten inbegrepen.

Dag 2 - Martelange naar Sainte-Ode (44,0 km; +483 m)
Na het ontbijt vertrek je op eigen gelegenheid naar het startpunt van deze etappe in het centrum van Martelange aan de Luxemburgse grens (+/- 20 minuten met de auto). Volg een prachtige fietsroute van 44 km terug naar Sainte-Ode voor de overnachting. Je begint met een vlakke route van 5 kilometer naar het dorp Bodange, waarna een klim naar Fauvillers volgt. Vervolgens passeer je het dorp Vaux-sur-Sûre, waar de bron van de Sûre ontspringt, en bereik je het hoogste punt van de etappe op ongeveer 500 meter. Daarna volgt een afdaling van bijna 20 km om het dorp Sainte-Ode te bereiken.

Dag 3 - Sainte-Ode naar Martelange (47,3 km; +591 m)
Vandaag fiets je terug naar Martelange door het prachtige landschap van Bastogne. Je doorkruist het platteland van de gemeente Sainte-Ode en passeert pittoreske dorpen zoals Poissy-Moulin. Na 18 km van lichte klim begint de afdaling naar de Luxemburgse grens, die je bij Harlange oversteekt. Daarna fiets je door het natuurreservaat van de Haute Sûre-vallei (Natura2000-gebied) totdat je het dorp Martelange bereikt. Tot slot keer je terug naar je auto aan het einde van de etappe.

Prijzen

Tweepersoonskamer
2 nachten €260,00 p.p.
3 nachten €380,00 p.p.

Eenpersoonskamer
2 nachten €350,00 p.p.
3 nachten €500,00 p.p.

Data

Deze Route de la Sûre fietsvakantie kan op iedere gewenste datum worden geboekt. Van 1 oktober tot 31 december kan van de route op bepaalde plaatsen vanwege het jachtseizoen worden afgeweken.

Inclusief

- Verblijf op basis van halfpension in een ** of *** bed & breakfast
- Ontbijt en 3-gangendiner
- Gratis parkeren bij de accommodatie voor de duur van het verblijf
- GPX-tracks van fietstochten
- Eén roadbook per persoon

Exclusief

- Drankjes
- Picknicken
- Fietsverhuur
- Persoonlijke uitgaven en verzekeringen

Leuk artikel? Deel het ook op social media!

Reviews over route de la sûre – 84 km

Nog geen reviews beschikbaar...

Schrijf je review

Reserveren

Deze activiteit kost  260,00. Klik op een dag om beschikbaarheid te controleren.Vrijdag 15 juni 2018

11:00 nog maar 18 plekken beschikbaar boeken

14:00 nog maar 8 plekken beschikbaar boeken

16:00 nog maar 20 plekken beschikbaar boeken

Offerte aanvragenLaden...

Goed om te weten

  • Fietsen op eigen tempo
  • Duur varieert van 3 tot 4 dagen
  • Niveau is makkelijk
  • Goede accommodatie met overdekt zwembad
WhatsApp chat