Een wandelvakantie in de Ardennen is 100% genieten van de natuur! De Ardennen zijn in alle seizoenen en zeker in de lente en herfstperiode fantastisch om in te wandelen. Of je nu een meerdaagse wandelvakantie boekt of een wandelweekend met je hond in de Ardennen wilt boeken, bij ons ben je aan het juiste adres! We hebben de mooiste wandelvakanties in de Ardennen voor zowel de beginnende als de gevorderde wandelaars. Je kunt je wandelvakantie al naar gelang conditie en ervaring uitkiezen. Zo kan je maximaal genieten!

Eislek Trail wandelvakantie

Vanaf  790,00

Een schitterende 6-daagse wandelvakantie van Kautenbach naar La Roche-en-Ardenne.


Reserveren

Transardennaise wandelvakantie

Vanaf  305,00

Ontdek een van de mooiste bewegwijzerde routes in de Ardennen met bagagetransport en hotels.


Reserveren

Lesse en Lomme wandelvakantie

Vanaf  570,00

Geniet 4 dagen van mooie wandelingen van in totaal 78 km in de streek van Saint-Hubert.


Reserveren

Abdijroute van Rochefort naar Orval

Vanaf  715,00

Wandel 116 km van de Abdij van Rochefort naar de Abdij Orval, de bekendste trappistenabdijen in de Ardennen.


Reserveren

Bijzondere wandelvakanties in de Ardennen

De Ardennen zijn populair bij vakantiegangers vanwege de schitterende bossen, de charmante dorpjes en de bijzondere natuur. In feite is het een prachtig natuurgebied dat gekenmerkt wordt door glooiende heuvels waar vele rivieren en beekjes stromen. Het is de perfecte omgeving voor een mooi trektocht. Of je nu voor een tweedaagse vakantie kiest, of voor een meerdaagse zoals de Eislek Trail, het is allemaal even mooi. Geniet alleen of samen met familie en boek vandaag nog een mooie wandelvakantie in de Ardennen.
wandelvakanties ardennen

Wat maakt een wandelvakantie in de Ardennen zo bijzonder?

Het is vooral de diversiteit van het landschap dat de Ardennen het perfecte gebied is voor een wandelvakantie. Zo wandel je de ene dag door een pittoreske dorpje op een hoogvlakte en de dag loop je over een heuvelrug kijk je neer op de rivier de Semois. Juist door de aanwezigheid van vele rivieren zoals de Semois en de Ourthe, zijn er bijzondere landschappen ontstaan. In de zomermaanden kan je rust houden en even pootjebaden in de rivier. En in de lente genieten van de wild stromende rivieren door al het smeltwater uit de hoger gelegen delen. Vooral voor gezinnen met kinderen zijn de Ardennen echt ideaal!

Waarom kiezen voor een wandelvakantie van Ardennen.nl?

Ardennen.nl is geen reisbureau maar een platform dat bezoekers linkt aan specialistische aanbieders. De wandelvakanties die wij aanbieden worden uitgevoerd door onze collega’s van Europaventure. Al vele jaren lang bieden zij individuele en groepsvakanties aan door heel Europa. Door hun standplaats in de Ardennen weten ze precies wat er nodig om een vakantie tot een succes te maken. Ze organiseren echt alles zoals de hotels, het bagagevervoer, de transfers en eventueel de diners. Zij nemen alles voor je uit handen, zodat je maximaal kunt genieten van de wandelvakantie.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is ook bij een wandelvakantie het halve werk. En bij het wandelen zijn goede wandelschoenen én wandelsokken essentieel. Ga naar een speciaalzaak en laat je goed voorlichten. Denk ook aan goede kleding en vooral aan het seizoen. In de zomer heb je geen dikke jas nodig maar wel zonnebrandcrème. En zo zijn er tal van zaken waar je goed over na moet denken. Natuurlijk helpen wij je hiermee. We hebben handige inpaklijsten en geven advies over wat je wil en niet nodig kunt hebben.

Het aanvragen van een offerte

Heb je een mooie wandelvakantie in de Ardennen gevonden? Vul dan gewoon het offerte formulier in. Kies de vertrekdatum, aantal personen en vul eventuele opmerkingen in. Onze partner europaventure komt dan zo spoedig met een passende offerte die volledig op maat gemaakt is.

WhatsApp chat