De Eislek Trail wandelvakantie is echt fantastisch! Het is een geweldige route waarmee je kunt ontsnappen en 100% kunt genieten van het buitenleven. Deze wandeling van maar liefst 106 km is verdeeld in 5 etappes en begint in Kautenbach in Luxemburg. Het eindpunt van de wandeling is in La Roche-en-Ardenne in België. De hele route is perfect bewegwijzerd en onderweg kom je schitterende natuur tegen. Van dichte bossen tot uitgestrekte hoogvlakten met mooie panorama's. Van oude vervallen kastelen tot charmante dorpjes. De Eislek Trail is de enige route in België die door de European Federation of Hiking (FERP) is gecertificeerd als “Leading Quality Trails – Best of Europe”.
Eislek Trail wandelvakantie
De Eislek Trail wandelvakantie is de ideale oplossing voor wandelaars. Wij zorgen voor goede accommodaties, bagagevervoer, gidstoepassing en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat je optimaal kunt genieten van de regio! Vertrek is het hele jaar door mogelijk!

Eislek Trail etappes

Dag 1 - Clervaux
De ontvangst is in Clervaux en hier krijg je alle benodigheden voor de wandelvakantie overhandigd. De rest van de dag is er gelegenheid om het dorp Clervaux en zijn oude stad te bezoeken. Avondmaaltijd inbegrepen. Lees hier ons reisverslag van de eerste etappe!

Dag 2 - Kautenbach – Clervaux (25,5 km; +995 m)
Na het ontbijt neem je de auto of de gratis trein naar Kautenbach (ongeveer 15 min). Vanaf Kautenbach gaat de route steil omhoog over een ruig pad dat ooit een oude veeweg was. Je maakt deze etappe flink wat hoogtemeters dus zorg voor een goede conditie. Je passeert kasteel Schibberich en je wandelt door een groene vallei waar de dorpen en gehuchten van Kischpelt liggen. Vervolgens wandel je langs de Irbach-vallei naar het eindpunt in Clervaux.

Dag 3 - Clervaux – Asselborn (18,8 km; +495 m)
De route start bij het station van Clervaux en al snel bereik je het schitterende bos van Beischend. De route brengt je onder meer langs het klooster van Cinqfontaines en schitterende hoogvlakten. Vooral rondom het gehucht Sassel zal je genieten van vele panoramische vergezichten. Vervolgens wandel je verder in de Troine-vallei en langs deze rivier staat de molen van Asselborn, het einddoel van de tweede etappe.

Dag 4 - Asselborn – Houffalize (21,7 km; +143 m)
De derde etappe start bij de watermolen en je vervolgt het beekdal tot aan de samenvloeiing met de beek Emeschbach. Na de Weilervijvers wandel je langs de historische overblijfselen van het Maas-Moezelkanaal. Iets verderop passeer je de grens tussen de Luxemburg en België. Het pad leidt naar Alhoumont en na prachtige panorama's duik je het bosmassief van Blancs Bois in. Hier maak je een mooie afdaling en bereik je de stad Houffalize.

Dag 5 - Houffalize-Nadrin (21,4 km; +678 m)
Vanuit Houffalize keer je terug naar het bos en begint de afdaling naar de vallei van de Ourthe. Dit is echt een oase van rust en je zult genieten van de prachtige rivier. Je komt langs het dorp Bonnerue en vervolgens bereik je de molen van Rensiwez. Nu komt het mooiste deel van de wandeling, want je bereikt de samenvloeiing van de twee Ourthes. Dit is een schitterend pad dat uitkomt bij het stuwmeer van Nisramont. Vervolgens volg je de oevers van de Ourthe en klim je omhoog. In de verte zie je de rotsen van Le Herou, een van de mooiste plekken in de Ardennen. Een schitterend einde van de 4de etappe en vervolgens breng je de nacht door in of in de buurt van het dorp Nadrin.

Dag 6 - Nadrin – La Roche-en-Ardenne (17,4 km; +776 m)
De laatste etappe start in Nadrin en leidt het wandelpad je naar de vervallen Keltische nederzetting van Cheslé. Het is een steile klim met weinig houvast dus let goed op. Aan de rand van het hooggelegen dorp Bérismenil kom je aan in Les Crestelles. Vanaf deze plek heb je een mooi uitzicht op Maboge Plage en in de verte zie je het eindpunt, La Roche. Je duikt wederom de vallei van de Ourthe in om vervolgens aan te komen in La Roche-en-Ardenne. Gefeliciteerd, je hebt 106 km afgelegd in 5 etappes. Je hebt nu de mogelijkheid om de stad en het kasteel te bezoeken. Je kunt kiezen tussen een terugreis wanneer later op de dag of een extra nacht ontspannen in La Roche!

Prijzen

Tweepersoonskamer met bagagevervoer
5 nachten €850,00
6 nachten €990,00

Tweepersoonskamer zonder bagagevervoer
5 nachten €790,00
6 nachten €900,00

Eenpersoonskamer met bagagevervoer
5 nachten €1240,00
6 nachten €1450,00

Eenpersoonskamer zonder bagagevervoer
5 nachten €1150,00
6 nachten €1350,00

De prijzen zijn per persoon. Korting bij niet-transfer terug naar het startpunt door de organisator.

Data
Deze Eislek Trail wandelvakantie kan op iedere gewenste datum worden geboekt. Van 1 oktober tot 31 december kan van de route op bepaalde plaatsen vanwege het jachtseizoen worden afgeweken.

Inclusief

Verblijf op basis van halfpension in elke fase in een *** of **** hotel
Ontbijt en 3-gangen diner
Bagagevervoer
Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
Terugreis aan het einde van de wandeling
Lunch pakket in Asselborn
Gratis parkeren bij de start (u dient de ochtend van dag 2 je auto te pakken en te parkeren op de gratis parkeerplaats in Kautenbach)
Wandelkaart en boek
Complete map met informatiebrochures en bagagelabels

Exclusief

Dranken
Picknicks en lunch
Persoonlijke uitgaven en verzekering
Hondensupplement

Handig om te weten

De auto kan je gratis parkeren aan het begin van de wandelvakantie voor de duur van het verblijf.
Reizen met de trein is in Luxemburg gratis. Met de NS kan je ook naar Luxemburg reizen.
Honden zijn toegestaan ​​op deze reis. Houd er rekening mee dat er een hondentoeslag is die niet bij de prijs is inbegrepen. Je moet deze toeslag zelf betalen bij alle hotels waar je verblijft.
Van 1 oktober tot 31 december kan de route op bepaalde plaatsen vanwege het jachtseizoen worden afgeweken.

Leuk artikel? Deel het ook op social media!

Reviews over eislek trail wandelvakantie

Nog geen reviews beschikbaar...

Schrijf je review

Reserveren

Deze activiteit kost  790,00. Klik op een dag om beschikbaarheid te controleren.Vrijdag 15 juni 2018

11:00 nog maar 18 plekken beschikbaar boeken

14:00 nog maar 8 plekken beschikbaar boeken

16:00 nog maar 20 plekken beschikbaar boeken

Offerte aanvragenLaden...
WhatsApp chat