Tijdens een vakantie in de Ardennen is Kanovaren op de Ourthe een echte aanrader! Geniet van de schitterende natuur, maak pret op het water en wees lekker actief. En als de zon dan ook nog eens schijnt...wat wil een mens nog meer! Je kan op de kalender een reservering maken voor een kanotocht van 7 km. Deze tocht voert je langs de mooiste oevers van de rivier de Ourthe. Je doet maximaal anderhalf uur over deze afstand.

Je hebt de keuze uit meerdere starttijden namelijk 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00. We varen het traject Maboge naar La Roche-en-Ardenne. De vertrekplaats is Domaine Les Merlettes. Hier parkeer je je auto en stap je bij ons in de bus die je naar het startpunt brengt. Na afloop van de schitterende kanotocht ben je direct bij je auto. Het is vervolgens maar 2 minuten rijden naar het centrum van La Roche-en-Ardenne, een van de leukste plekken in de Ardennen! Hier kan je dan lekker wat eten en drinken op één van de vele terrassen!

Wees er snel bij want het aantal plekken per tijdslot is beperkt! Kinderen vanaf 3 jaar mogen natuurlijk mee op eigen risico. En een kleine hond, dus geen grote labrador, mag ook mee.

Wanneer

Bij ons kan je van april tot en met oktober iedere zaterdag en zondag kanovaren op de rivier de Ourthe boeken. In de zomervakantie (1 juli t/m 1 september) is het elke dag mogelijk! Ben je met meer dan 10 personen? Dan kan je elke dag komen kanovaren! Neem dan contact met ons op. Bij een te lage waterstand worden reserveringen omgeboekt naar het Meer van Nisramont.

Prijs

Kano tocht van 7 km: € 18,95 p.p.
Minimaal 2 deelnemers
Kinderen van 3 en 4 jaar zijn gratis.

Inclusief

De prijzen zijn inclusief BTW, gebruik van de kano, peddel, zwemvest, emmer om je spullen in te doen en uitgebreide instructie over het gebruik van de kano en vervoer naar het startpunt. Standaard ga je met 2 personen in een kano.

Exclusief

We brengen € 9,95 reserveringskosten in rekening per boeking.

Locatie

De vertrekplaats is Domaine Les Merlettes, Val du Pierreux 2 in La Roche-en-Ardenne. Je wordt verzocht om 15 minuten voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn.

Boekingsbevestiging

Als je de reservering hebt afgerond en betaald, ontvang je per e-mail een bevestiging met een boekingsnummer. Deze dien je te laten zien bij de informatie tent. Dit mag een print zijn maar op je telefoon is ook prima.

Last Minute Boeken

Wil je last minute nog kanovaren reserveren? Stuur ons dan een bericht via WhatsApp en dan laten we z.s.m. weten of er nog plek voor je is.

Betaling

Je kan de reservering betalen met iDeal. Je moet de betaling wel voltooien anders wordt je reservering niet in behandeling genomen.

Te hoge / lage waterstand

Soms is de waterstand te hoog of te laag. Het is dan verboden om te kanovaren. Als kanovaren door lage of hoge waterstand niet mogelijk is, wordt de reservering omgeboekt naar het Meer van Nisramont. Als daar ook niet gevaren kan worden (wat eigenlijk nooit voorkomt), dan wordt de reservering omgezet in een voucher die 1 jaar geldig is.

Kledingadvies

Afhankelijk van het seizoen doe je er verstandig aan om onderstaand kledingadvies ter harte te nemen.

- Handdoek, Zwemkleding of Korte broek + T-shirt
- Zonnebrandcrème bij zonnig weer
- Warme dunne fleece trui bij wat kouder weer
- Vuilniszak (voor natte kleding na afloop)
- Droge kleding voor na het kanoën, raften of vlotten
- Surfschoentjes of schoenen die nat mogen worden
- Thermisch ondergoed en/of T-shirt (géén katoen)
- Voor brildragers een brillentouwtje
- Voor lensdragers: het is veiliger om een bril te dragen

Leuk artikel? Deel het ook op social media!

Reviews over kanovaren

Chris

Prima bevallen ondanks dat de waterstand wat lager was. Goede uitleg gekregen, aardige jongens. Leuke middag gehad.

Jaouad Benyahia

Geboekt voor 14km. Werd netjes omgeboekt naar 7/8km omdat 14km toch niet door kon gaan. We waren met 9personen. Ondanks dat op sommige plaatsen de waterstand toch net iets te laag was. We hebben gelachen, genoten! Het was echt de moeite waard. Prachtig natuur. En rustgevend als even niets deed terwijl je met de stroming vooruit gaat. Dit gaan we zeker weer opnieuw doen. (Als het water wat hoger staat). Super!

Hendrik

Gisteren hebben we genoten van het kanoën. Wat een mooi gebied!

Talitha

Het was een zeer geslaagd vriendinnenuitje! Heerlijk weer, prachtige omgeving. Af en toe zaten we wel vast op wat stenen, maar dat was alleen maar lachen. Het roeien heb je snel onder de knie. De begeleiding en service was top!

Rob

dit moet je echt doen in de Ardennen! Mooie route en alles was tip top geregeld.

Natasja

Echt een aanrader! Mooi weer, lekker zonnetje en dan genieten met vrienden op het water :)

Familie Stap

Super leuke dag op het water gehad. De route van 8 km is goed te doen met kinderen. Na wat geklooi in het begin hadden we de techniek snel onder de knie!

Schrijf je review

Reserveren

Deze activiteit kost  18,95. Klik op een dag om beschikbaarheid te controleren.Vrijdag 15 juni 2018

11:00 nog maar 18 plekken beschikbaar boeken

14:00 nog maar 8 plekken beschikbaar boeken

16:00 nog maar 20 plekken beschikbaar boeken

Offerte aanvragenLaden...

Goed om te weten

  • Inclusief kanohuur, zwemvest en instructie
  • Inclusief waterdichte emmer
  • 1,5 tot 2 uur varen in de kano
  • 15 min van te voren aanwezig
  • Kleine hond mag ook mee
WhatsApp chat