Tijdens een vakantie in de Ardennen is Kanovaren op de Ourthe een echte aanrader! Geniet van de schitterende natuur, maak pret op het water en wees lekker actief. En als de zon dan ook nog eens schijnt...wat wil een mens nog meer! U kunt op de kalender een reservering maken voor een kanotocht van 7 km. Deze tocht voert u langs de mooiste oevers van de rivier de Ourthe. Gemiddeld genomen doet u anderhalf tot twee uur over deze afstand.

U heeft de keuze uit vier starttijden namelijk 10:30, 12:30, 13:30 en 14:30. De vertrekplaats is Chêne à Han in Grandhan, een dorp in de buurt van Durbuy. Hier parkeert u uw auto en u wordt na afloop van de kanotocht weer teruggebracht naar dit punt. Hier is ook een hotel-restaurant gevestigd met een mooi terras aan het water zodat u direct wat kunt eten en drinken! Wees er snel bij want het aantal plekken per tijdslot is beperkt! Kinderen die kunnen zwemmen, mogen natuurlijk mee. De leeftijd maakt niet uit, als ze maar kunnen zwemmen.

# Neem een mondkapje mee. Op het water is het niet nodig maar bij het start- en eindpunt wellicht wel.

Wanneer

Bij ons kunt u van april tot en met oktober ieder weekend kanovaren op de rivier de Ourthe boeken. In de zomervakantie (1 juli t/m 1 september) is het elke dag mogelijk! Bij extreem slecht weer en bij een te lage waterstand worden reserveringen afgezegd.

Prijs

Korte tocht - 7 km: € 16,50 p.p.
Minimaal 2 deelnemers

Inclusief

De prijzen zijn inclusief BTW, gebruik van de kano, peddel, zwemvest en uitgebreide instructie over het gebruik van de kano en vervoer terug naar het startpunt. Bij het vertrekpunt ligt altijd een ruime mix van 1- en 2-persoonskano's klaar.

Exclusief

We brengen € 9,95 reserveringskosten in rekening per boeking. Het is verstandig om een waterdichte ton (€ 2,50) bij de startlocatie te huren. Hier kunt u uw portemonnee en telefoon in doen.

Locatie

De vertrekplaats is Chêne à Han in Grandhan. Dit is een dorp nabij Durbuy. U wordt verzocht om 15 minuten voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn. U kunt gratis parkeren op het grote parkeerterrein aan de overkant van de brug. Aan de andere kant van de brug is Hotel Restaurant La Passarelle gevestigd. Ze hebben een mooi terras aan het water met een heerlijke menukaart. Voor de kinderen is er een grote speeltuin. De ideale plek om na het kanovaren op de Ourthe even bij te komen van alle inspanningen!

Boekingsbevestiging

Als u de reservering heeft afgerond en betaald, ontvangt u per e-mail een bevestiging. U dient de reserveringsmail mee te nemen en deze moet u afgeven aan ons personeel ter plekke. U kunt de bevestiging ook laten zien op uw telefoon. We staan voor u klaar op de afgesproken tijd op het parkeerterrein bij Chêne à Han in Grandhan.

Annuleren

Helaas is het niet mogelijk om reserveringen kosteloos te annuleren. Zodra wij een reservering binnen krijgen, gaan wij ervan uit dat u op de gereserveerde tijd aanwezig zult zijn op het vertrekpunt. Als kanovaren door lage waterstand niet mogelijk is, wordt uw reservering kosteloos geannuleerd.

Kledingadvies

Afhankelijk van het seizoen doet u er verstandig aan om onderstaand kledingadvies ter harte te nemen.

- Handdoek, Zwemkleding of Korte broek + T-shirt
- Zonnebrandcrème bij zonnig weer
- Warme dunne fleece trui bij wat kouder weer
- Vuilniszak (voor natte kleding na afloop)
- Droge kleding voor na het kanoën, raften of vlotten
- Surfschoentjes of schoenen die nat mogen worden
- Thermisch ondergoed en/of T-shirt (géén katoen)
- Voor brildragers een brillentouwtje
- Voor lensdragers: het is veiliger om een bril te dragen

Betaling

U kunt de reservering betalen met iDeal. U moet de betaling wel voltooien anders wordt uw reservering niet in behandeling genomen.

Reviews over kanovaren € 16,50

Carmen

Het was geweldig!

Chris

Prima bevallen ondanks dat de waterstand wat lager was. Goede uitleg gekregen, aardige jongens. Leuke middag gehad.

Anne Boogaers

Fijn dat je vooraf kan reserveren, maar 9,95€ boekingskosten is er wel serieus over!

Jaouad Benyahia

Geboekt voor 14km. Werd netjes omgeboekt naar 7/8km omdat 14km toch niet door kon gaan. We waren met 9personen. Ondanks dat op sommige plaatsen de waterstand toch net iets te laag was. We hebben gelachen, genoten! Het was echt de moeite waard. Prachtig natuur. En rustgevend als even niets deed terwijl je met de stroming vooruit gaat. Dit gaan we zeker weer opnieuw doen. (Als het water wat hoger staat). Super!

Hendrik

Gisteren hebben we genoten van het kanoën. Wat een mooi gebied!

Talitha

Het was een zeer geslaagd vriendinnenuitje! Heerlijk weer, prachtige omgeving. Af en toe zaten we wel vast op wat stenen, maar dat was alleen maar lachen. Het roeien heb je snel onder de knie. De begeleiding en service was top!

Rob

dit moet je echt doen in de Ardennen! Mooie route en alles was tip top geregeld.

Natasja

Echt een aanrader! Mooi weer, lekker zonnetje en dan genieten met vrienden op het water :)

Familie Stap

Super leuke dag op het water gehad. De route van 8 km is goed te doen met kinderen. Na wat geklooi in het begin hadden we de techniek snel onder de knie!

Schrijf je review

Boeken

Klik op een dag om beschikbaarheid te controleren.Vrijdag 15 juni 2018

11:00 nog maar 18 plekken beschikbaar boeken

14:00 nog maar 8 plekken beschikbaar boeken

16:00 nog maar 20 plekken beschikbaar boeken

Offerte aanvragenLaden...

Goed om te weten

  • Inclusief kanohuur, zwemvest en instructie
  • 1,5 tot 2 uur varen in de kano
  • Waterdichte ton te huur
  • 15 min van te voren aanwezig

Deze website maakt gebruikt van cookies. Voor meer informatie over het gebruik van onze cookies verwijzen wij u door naar onze privacybeleid.

WhatsApp chat