De Abdijroute van Rochefort naar Orval is 116 km lang en onderverdeeld in 6 etappes. Deze mooie wandelroute is een combinatie van natuur, streekproducten en erfgoed. Deze door de Sentiers de Grande Randonnée (GR©) uitgestippelde route begint bij de abdij Notre-Dame de Saint-Remy de Rochefort. Het eindpunt is bij de beroemde abdij Notre-Dame d’Orval. Beide abdijen brouwen de beroemde gelijknamige trappistenbieren. Deze bieren staan op de UNESCO lijst van cultureel en immaterieel erfgoed. Tijdens de wandelvakantie doorkruis je majestueuze bossen en typische Ardense dorpjes zoals Redu, Daverdisse en Mortehan.

De wandelvakantie van Rochefort naar Orval is de ideale oplossing voor wandelaars. Het is een goed bewegwijzerde route, je slaapt in goede hotels en B&B's en bagagetransport is mogelijk. Alles is zo gepland dat je het beste uit deze wandelvakantie kunt halen. Vertrek is het hele jaar door mogelijk!

Programma Abdijroute van Rochefort naar Orval

Dag 1 - Rochefort
Je komt aan in de mooie stad Rochefort in de namiddag en je krijgt alle reisbescheiden. Je hebt dan de tijd om de stad en de omgeving te verkennen. Leuke bezienswaardigheid is het oude Gravenkasteel van Rochefort. Je slaapt in een prima hotel en avondeten is inbegrepen.

Dag 2 - Rochefort – Resteigne ( 20,05 km ; +344m)
De eerste etappe vertrekt vanaf de abdij Notre-Dame de Saint-Remy waar het trappistenbier van Rochefort wordt gebrouwen. Tijdens deze eerste etappe is het een beetje klimmen en dalen gedurende het hele traject. Allereerst is er een steile klim vanuit Rochefort gevolgd door een stuk wandelen over een mooie hoogvlakte in de omgeving van Han-sur-Lesse. Vervolgens daal je af naar de bodem van de vallei van de Lesse om vervolgens weer de vallei uit te klimmen. Al wandelend kom je door pittoreske dorpen als Hamerenne, Han-sur-Lesse en Auff. Ook kom je langs de beroemde Grotten van Han en de grotten van Lorette. Het staat je natuurlijk vrij om deze grotten te bezoeken.

Dag 3 - Resteigne – Redu (22 km ; +579m)
Dit is een mooie etappe die je voornamelijk door de dichte bossen voert. Je wandelt door de vallei van de Lesse en onderweg kom je langs dorpen als Resteigne en Daverdisse. Eindpunt van deze etappe ligt in Redu, het beroemde boekendorp. Dit is een typisch Ardens dorp met een groot aantal boekhandels en antiek- en brocantewinkels.

Dag 4 - Redu – Paliseul (23 km ; +292m)
Vanuit het boekendorp Redu begin je aan een lange afdaling door de vallei van de Lesse. Je loopt het grootste deel van deze etappe door mooie bossen. Zo kom je onder andere door het beroemde bos van Chenet. Ook doe je kleine dorpjes aan waaronder Maissin. Een paar kilometer voor Paliseul begin je aan een lange klim die best pittig is. Al met al een mooie route!

Dag 5 - Paliseul – Mortehan (27 km ; +374m)
De etappe van Paliseul naar Mortehan is de langste qua kilometers maar zeker niet de moeilijkste. Je loopt voornamelijk door het bos op een lang plateau met weinig reliëf. Onderweg kom je langs genoeg mooie plekken om even uit te rusten. Hoogtepunt van de etappe is het Kasteel van de Feeën dat werd gebouwd in de Middeleeuwen.

Dag 6 - Mortehan – Martué ( 22 km ; +442m)
Waar de etappe naar Mortehan groptendeels vlak was, is deze etappe dat zeker niet. Het is een aaneenschakeling van klimmetjes en afdalingen, maar de inspanning wordt beloond. Je komt langs mooie vergezichten en je doorkruist de mooiste bossen van de Ardennen. Via de vallei van Herbeumont daal je geleidelijk af om vervolgens in Martué aan te komen.

Dag 7 - Martué – Orval ( 11km ; +92m)
Na een laatste nacht in Martué vertrek je voor de laatste etappe die met 11 kilometer lekker kort is. Het eindpunt is de abdij Notre-Dame d’Orval, waar het beroemde trappistenbier van Orval wordt gebrouwen. Deze etappe is niet moeilijk en heeft een bijzonder kenmerk. Je wandelt namelijk 3 kilometer langs de natuurlijke Frans-Belgische grens. Bij aankomst in Orval heb je er ruim 116 km op zitten! Je hebt nu wel een lekker Orval bier verdiend! Je kunt kiezen om direct naar huis te gaan of om nog een extra overnachting in Villers-devant-Orval te nemen.
Abdijroute van Rochefort naar Orval

Prijzen

Tweepersoonskamer met bagagevervoer
5 nachten €785,00
6 nachten €945,00

Tweepersoonskamer zonder bagagevervoer
5 nachten €715,00
6 nachten €865,00

Eenpersoonskamer met bagagevervoer
5 nachten €1155,00
6 nachten €1375,00

Eenpersoonskamer zonder bagagevervoer
5 nachten €1045,00
6 nachten €1225,00

Prijzen zijn per persoon. Honden zijn niet toegestaan tijdens de wandelvakantie.

Data

Vertrek van de Abdijroute van Rochefort naar Orval is het hele jaar door mogelijk.

Inclusief

Verblijf op basis van halfpension in elke fase in een *** of **** hotel
Ontbijt en 3-gangen diner
Bagagevervoer
Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
Gratis parkeren bij de start
Wandelkaart
Complete map met informatiebrochures en bagagelabels

Exclusief

Dranken
Picknicks en lunch
Persoonlijke uitgaven en verzekering
Hondensupplement

Leuk artikel? Deel het ook op social media!

Reviews over abdijroute van rochefort naar orval

Nog geen reviews beschikbaar...

Schrijf je review

Reserveren

Deze activiteit kost  715,00. Klik op een dag om beschikbaarheid te controleren.Vrijdag 15 juni 2018

11:00 nog maar 18 plekken beschikbaar boeken

14:00 nog maar 8 plekken beschikbaar boeken

16:00 nog maar 20 plekken beschikbaar boeken

Offerte aanvragenLaden...

Inlcusief

  • Hotel of Bed & Breakfast
  • Ontbijt en 3-gangendiner
  • Gratis parkeren
  • Wandelkaart
  • Optioneel bagagevervoer
WhatsApp chat