De Route van het Bos is een fietsvakantie van 4 etappes en heeft een totale lengte van 191 km. Het grootste deel van de route gaat door de bossen van Belgisch Luxemburg, van de Famenne tot de Ardennen. Het vormt een grote lus die begint vanuit Saint-Hubert, bekend als de Europese hoofdstad van de natuur en de jacht.

Langs serene paden ontdek je karakteristieke dorpen, historische locaties en betoverende landschappen van het Grote Woud van Saint-Hubert. De tocht voert onder meer langs de beroemde basiliek van Saint-Hubert. Maar het draait in de Route van het Bos vooral om de schitterende bossen. Van naaldbomen tot loofbomen, je komt alles tegen! Deze vakantie is perfect voor alle soorten fietsers. Het niveau is gemakkelijk met weinig hoogtemeters. We regelen mooie accommodaties, bagagevervoer en verstrekken uitgebreide informatie over de regio. Alles is zorgvuldig geregeld zodat je het beste kunt halen uit de regio en haar prachtige natuur. Vertrek is het hele jaar door mogelijk!

Dagprogramma Route van het Bos

Dag 1 - Ontvangst in Saint-Hubert
Aankomst in Saint-Hubert in de namiddag en ontvangst van alle benodigde informatie. Mogelijkheid om het dorp en de basiliek te verkennen. Bij de overnachting is het avondeten inbegrepen.

Dag 2 - Saint-Hubert – Awenne (32,9 km; + 355 m)
De eerste dag biedt een introductie tot de prachtige bossen van de regio Saint-Hubert. De route leidt je door de pittoreske dorpjes Poix-Saint-Hubert en Mirwart voordat je aankomt in Awenne.

Dag 3 - Awenne – Nassogne (59,8 km; + 1010 m)
De etappe van vandaag is verdeeld in twee delen. Het eerste deel voert je naar het land van de Famenne, langs de omgeving van Marche-en-Famenne, met adembenemende uitzichten over het glooiende landschap. Het tweede deel brengt je terug naar de Ardennen richting Nassogne. De dag eindigt in het charmante dorpje Nassogne, waar je kunt ontspannen in een hotel met een zwembad.

Dag 4 - Nassogne – Sainte-Ode (51,9 km; + 744 m)
Vandaag dompel je jezelf onder in het uitgestrekte woud van Saint-Hubert. Je vertrekt richting Laneuville-au-Bois, gevolgd door Champlon. Je fietst over rustige wegen en doorkruist zelden dorpen tijdens dit eerste deel van de route. Vervolgens kom je langs schilderachtige dorpjes zoals Erneuville, Wyompont en Lavacherie, waar het terrein iets heuvelachtiger wordt. De etappe eindigt in Sainte-Ode, waar je overnacht in een bed & breakfast met overdekt zwembad.

Dag 5 - Sainte-Ode – Saint-Hubert (46,4 km; + 546 m)
De laatste etappe voert je meteen naar het zuiden en Libramont, met enkele zachte beklimmingen in de eerste paar kilometers. Op kilometer 25 bereik je de omgeving van Libramont voordat je terugkeert naar Saint-Hubert, de Europese hoofdstad van de jacht en de natuur. Einde van het programma bij aankomst in Saint-Hubert. Mogelijkheid om een extra nacht te blijven en de volgende ochtend na het ontbijt te vertrekken.

Prijzen

Tweepersoonskamer
4 nachten €560,00 p.p.
5 nachten €680,00 p.p.

Eenpersoonskamer
4 nachten €810,00 p.p.
5 nachten €990,00 p.p.

Data

Deze Route van het Bos fietsvakantie kan op iedere gewenste datum worden geboekt. Van 1 oktober tot 31 december kan van de route op bepaalde plaatsen vanwege het jachtseizoen worden afgeweken.

Inclusief

- Verblijf op basis van halfpension in een ** of *** bed & breakfast
- Ontbijt en 3-gangendiner
- Bagage transport
- Gratis parkeren
- GPX-tracks van de etappes
- Eén roadbook per persoon

Exclusief

- Drankjes
- Picknicken
- Fietsverhuur
- Persoonlijke uitgaven en verzekeringen

Leuk artikel? Deel het ook op social media!

Reviews over route van het bos – 191 km

Nog geen reviews beschikbaar...

Schrijf je review

Reserveren

Deze activiteit kost  560,00. Klik op een dag om beschikbaarheid te controleren.Vrijdag 15 juni 2018

11:00 nog maar 18 plekken beschikbaar boeken

14:00 nog maar 8 plekken beschikbaar boeken

16:00 nog maar 20 plekken beschikbaar boeken

Offerte aanvragenLaden...

Goed om te weten

  • Fietsen op eigen tempo
  • Duur varieert van 5 tot 6 dagen
  • Niveau is makkelijk
  • Goede hotels met ontbijt en diner
WhatsApp chat