De Freedom Trail met de mountainbike is één van de meest indrukwekkende routes in de Ardennen. Deze route nodigt je uit om terug te kijken naar het verleden van deze regio rond Bastogne. Omdat deze stad strategisch was geleden, was het tijdens 1944-1945 het toneel van zware gevechten. Over een afstand van 68 kilometer leidt deze rondwandeling je langs het Amerikaanse monument op de heuvel Mardasson, door de gemeenten Bastogne, Vaux-Sur-Sûre, Sainte-Ode en Bertogne. Het verbindt diverse gedenkplaatsen die zijn opgericht ter ere van de soldaten en burgers die hun leven verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Langs deze route, die geschikt is voor zowel wandelaars als mountainbikers, krijg je de kans om verschillende locaties te verkennen. Omdat je kunt wandelen fietsen, kan je dit mooi afwisselen. In dit gebied was vooral het Amerikaanse leger actief, met name het 3e leger van generaal Patton. Deze imposante route maakt deel uit van de Europese Liberation Route. Dit vormt een internationaal herdenkingsnetwerk dat de belangrijkste regio's van Europa verbindt die tussen 1943 en 1945 bevrijd werden van de nazi-bezetting. Het netwerk van paden is tot stand gekomen in samenwerking met wandelverenigingen. Al met al brengt het vele routes door heel Europa samen met een lengte van bijna 10.000 kilometer.  Vier je vrijheid met de Freedom Trail in je eigen tempo, verdeeld over 3 tot 4 dagen. Vertrek is mogelijk op elk moment van het jaar!

Programma Freedom Trail met de mountainbike

Dag 1 - Ontvangst in Bastogne
Ontvangst bij de accommodatie in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Je slaapt in een goed hotel / B&B en avondeten is inbegrepen.

Dag 2 - Bastogne – Sainte-Ode (40,1 km; + 533 m)
Op de tweede dag staat er een avontuurlijke route op het programma. Je start vanuit het bruisende centrum van Bastogne waar de herinneringen aan de Slag om de Ardennen nog steeds voelbaar zijn. Het eind doel van de dag is het charmante stadje Sainte-Ode. Je begint met een snelle stop bij het indrukwekkende Memorial van Mardasson. Omdat je tijd genoeg hebt, heb je de mogelijkheid om het boeiende Bastogne War Museum te bezoeken. Daarna zet je koers richting het pittoreske dorpje Neffe. Maar al snel verlaat je de gebaande paden en duik je de rustige boswegen in, omringd door de natuurlijke pracht van het bos. Hier sluit je aan op de route van de Rijn-Maasroute, die je door het betoverende natuurpark Anlierwoud van de Haute-Sûre leidt. Aan het einde van deze etappe verlaat je de gemarkeerde route. Je gaat dwars door het schilderachtige natuurreservaat Orti voordat je uiteindelijk aankomt in het gezellige dorpje Tonny.

Dag 3 - Sainte-Ode – Bastogne (54,9 km; + 591 m)
Tot slot gaat de laatste dag van start in Sainte-Ode. Je volgt de duidelijke bewegwijzering die je naar het Wachirock-domein leidt. Tijdens deze tocht verken je het idyllische platteland rond Sainte-Ode, waar pittoreske dorpjes zoals Tronles en Flamisoul liggenen. Eenmaal voorbij het charmante dorp Foy, ongeveer 26 kilometer verder, doorkruis je het beroemde Bois Jacques. We raden je aan om een pauze in te lassen bij het beroemde Bois de la Paix, het bos van de vrede. Na de pauze vervolg je de weg uiteindelijk terug naar de historische stad Bastogne. Het iconische Mardasson monument zie als herkenbaar baken al snel opdoemen. Je avontuur eindigt wanneer je terugkeert in de stad. Eventueel kan je besluiten om nog een extra nachtje in het bruisende Bastogne te blijven.
Freedom Trail met de mountainbike

Prijzen

Tweepersoonskamer
2 nachten €320,00 p.p.
3 nachten €440,00 p.p.

Eenpersoonskamer
2 nachten €460,00 p.p.
3 nachten €660,00 p.p.

Data

Deze Freedom Trail met de mountainbike fietsvakantie kan op iedere gewenste datum worden geboekt. Van 1 oktober tot 31 december kan van de route op bepaalde plaatsen vanwege het jachtseizoen worden afgeweken.

Inclusief

- Verblijf op basis van halfpension in een ** of *** bed & breakfast
- Ontbijt en 3-gangendiner
- Gratis parkeren
- GPX-tracks van fietstochten
- Map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.

Exclusief

- Drankjes
- Picknicken
- Fietsverhuur
- Persoonlijke uitgaven en verzekeringen

Leuk artikel? Deel het ook op social media!

Reviews over freedom trail met de mountainbike

Nog geen reviews beschikbaar...

Schrijf je review

Reserveren

Deze activiteit kost  320,00. Klik op een dag om beschikbaarheid te controleren.Vrijdag 15 juni 2018

11:00 nog maar 18 plekken beschikbaar boeken

14:00 nog maar 8 plekken beschikbaar boeken

16:00 nog maar 20 plekken beschikbaar boeken

Offerte aanvragenLaden...

Goed om te weten

  • Mountainbiken op eigen tempo
  • Variabele duur van 3 tot 4 dagen
  • Niveau is makkelijk
  • Goede accommodatie met diner & ontbijt
  • Inclusief bagage vervoer
WhatsApp chat