De maand april staat in de stad Bouillon en omliggende dorpen in de Ardennen in het teken van de Forel. Alle deelnemende restaurants hebben op hun menukaart minimaal 1 gerecht met forel gezet. De forel is een typisch Ardense vis die veel voorkomt in de Ardense beekjes en rivieren. Het idee voor het Feest van de Forel is afkomstig van Robert Jacquet. Deze voormalig restauranthouder en directeur van de VVV van Bouillon is helaas in 2013 overleden.
Vandaag de dag kunt u in meer dan 25 restaurants genieten van heerlijke gerechten met forel. Gebakken, gestoomd, gegrild.... de variaties met deze vis zijn eindeloos. De koks in de Ardennen weten wel raad met de forel. Om deze actie te ondersteunen, wordt de vis tegen een scherp tarief aan de man gebracht. De hele keten werkt mee om dit festival tot een succes te maken! Dus als u in de maand april in Bouillon of omgeving bent, bestel dan lekker forel!
De Chimay Experience is super leuke ervaring voor de liefhebbers van bier en kaas.
Lees verder