In het Land van Luik is een groot aantal gastronomische broederschappen actief. Ze hebben gemeen dat ze een grote liefde koesteren voor de plaatselijke producten van het land.
De broederschap La Compagnie des Chevaliers de la Fricasseye is gesticht in 1959 en heeft een grote liefde voor fricassee, eieren met spek. Op Hemelvaartsdag is er een plechtige inwijdingsceremonie en nuttigen de leden fricassée.
Het broederschap Coyeus de Mangneye, beschermd door het broederschap Grand Apier uit Tilff, is opgericht in 1983. Het streven van het 40 leden tellende gilde is het beschermen van fruit dat groeit tussen Vesdre en Maas. Het gilde organiseert ieder jaar in het eerste weekend van oktober het Feest van het Fruit.
Het broederschap Les Friands de Foie Gras aux Fruits de nos Forêts is in maart 2000 opgericht. De doelstelling is het bevorderen en ontwikkelen van streekgebonden producten op basis van ganzenlever en bosvruchten. Ieder jaar op 3 november organiseert de broederschap een groot feest waarbij de streekgebonden producten centraal staan.
Een overzicht van de Top 3 Beste Restaurants in Durbuy voor een onvergetelijke culinaire ervaring.
Lees verder