Kanovaren met 100%  vaargarantie, dat kan! Veel rivieren in de Ardennen hebben in de zomer last van een lage waterstand. Dan wordt de rivier door overheid gesloten en mag er niet gevaren worden. Maar nu hebben we een super leuk alternatief bij het stuwmeer van Nisramont. Hier is de waterstand altijd goed en kan je altijd kanovaren!

De locatie is echt super mooi en maakt onderdeel uit van het natuurgebied van de 2 Ourthes. Hier komen oostelijke en de westelijke Ourthe samen. De rivier stroomt door een langgerekte vallei en de oevers zijn schitterend begroeid en er is genoeg te zien! Zo komen er bijzondere vogelsoorten voor zoals de ijsvogel! Er is geen vaste route uitgestippeld en je kunt varen waar je wilt. Zo kan je varen naar de plek waar de beide Ourthes samen en zelfs nog verder, zie de foto hieronder. We hebben een ruime keuze aan vertrektijden en je kunt dan 2 uur lang genieten op het water! Kinderen mogen natuurlijk mee maar moeten wel zwemvaardig zijn.

LET OP!!!
Als de waterstand op de rivier hoog genoeg is, wordt je boeking voor het stuwmeer omgezet naar de korte kanotocht op de rivier de Ourthe. Het vertrekpunt ligt op 15 minuten rijden.

Wanneer

Bij ons kan je van 1 juli tot en met 31 augustus iedere dag kanovaren bij het stuwmeer van Nisramont. Er zijn 3 tijdstippen mogelijk namelijk 10.00, 13.00 en 16.00.

Prijs

2 uur: €18,95 per persoon, inclusief peddel en zwemvest (verplicht).
Een waterdichte ton is bij de prijs inbegrepen om bijvoorbeeld je telefoon in te doen tijdens de kanotocht.

Inclusief

De prijzen zijn inclusief BTW, gebruik van de kano, peddel, zwemvest en uitgebreide instructie over het gebruik van de kano. We hebben een mix van 1 zits en 2 zits kano's. Ter plekke kijken we hoe de invulling wordt. Kinderen moeten kunnen zwemmen. Mocht er toch voldoende water staan in de rivier, dan verplaatsen we de kanotocht naar de rivier.

Exclusief

We brengen € 9,95 reserveringskosten in rekening per boeking. Het is verstandig om een waterdichte ton bij de start locatie te pakken. Hier kunt je je portemonnee en telefoon in doen.

Om bij de start locatie te geraken dien je de kano circa 75 meter heen te dragen en na afloop circa 75 meter terug te dragen.

Locatie

Het adres is Barrage de Nisramont. Je wordt verzocht om 15 minuten voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn. Je kunt gratis parkeren op het grote parkeerterrein. Bij de Taverne de Barrage kan je wat eten en drinken en gebruik maken van het toilet. Het kano instappunt is aan de linkerkant van de stuwdam.

Boekingsbevestiging

Als je de reservering hebt afgerond en betaald, ontvang je per e-mail een bevestiging. Je kan vervolgens op de door jou gekozen datum en tijd afreizen naar de Barrage de Nisramont. Dit is ook het adres. Vervolgens loop je naar de linkerkant van de stuwdam en daar staan onze instructeurs. Je kunt je ter plaatse bij de instructeurs van Outdoor Centre melden. Laat dan de bevestigings e-mail zien en je kan gaan varen!

Annuleren

Helaas is het niet mogelijk om reserveringen kosteloos te annuleren. Zodra wij een reservering binnen krijgen, gaan wij ervan uit dat je op de gereserveerde tijd aanwezig zult zijn op het vertrekpunt.

Te hoge / lage waterstand

In uitzonderlijke gevallen is de waterstand te hoog of te laag. Het is dan verboden om te kanovaren. Als kanovaren met 100% vaargarantie door lage of hoge waterstand niet mogelijk is, wordt de reservering omgezet in een voucher die 1 jaar geldig is. Het omzetten van het oorspronkelijke betaalde bedrag naar een andere activiteit is ook mogelijk. Als de waterstand op de rivier goed is, dan wordt je reservering omgezet naar de korte tocht van 7 km op de rivier de Ourthe.

Kledingadvies

Afhankelijk van het seizoen doet u er verstandig aan om onderstaand kledingadvies ter harte te nemen.

- Handdoek, Zwemkleding of Korte broek + T-shirt
- Zonnebrandcrème bij zonnig weer
- Vuilniszak (voor natte kleding na afloop)
- Droge kleding voor na het kanoën
- Surfschoentjes of schoenen die nat mogen worden
- Voor brildragers een brillentouwtje
- Voor lensdragers: het is veiliger om een bril te dragen

Betaling

Je kunt de reservering betalen met iDeal, Bancontact of Paypal. Je moet de betaling wel voltooien anders wordt de reservering niet in behandeling genomen.
Kano route op het Meer van Nisramont

Route

Op bovenstaande foto zie je route die je kunt varen. Je begint bovenaan en je kan dus beide zijtakken ook op varen totdat je bij een dam komt. Hier kan en mag je niet verder. Kortom, je kan echt een mooie tocht maken hier! Kanovaren met 100% vaargarantie kan alleen op deze plek in de Ardennen!

Leuk artikel? Deel het ook op social media!

Reviews over kanovaren – 100% vaargarantie

Evie

De rit naar het stuwmeer is mooi, het kanovaren nog mooier! Mooie natuur, schitterende rotsen en vriendelijke mensen!

Schrijf je review

Reserveren

Deze activiteit kost  18,95. Klik op een dag om beschikbaarheid te controleren.Vrijdag 15 juni 2018

11:00 nog maar 18 plekken beschikbaar boeken

14:00 nog maar 8 plekken beschikbaar boeken

16:00 nog maar 20 plekken beschikbaar boeken

Offerte aanvragenLaden...

Goed om te weten

  • Inclusief kanohuur, zwemvest en instructie
  • Inclusief waterdichte ton voor je mobiel etc.
  • 2 uur varen in de kano
  • 15 min van te voren aanwezig
WhatsApp chat