De Ardennen zijn rijk aan heerlijke recepten en persoonlijk ben ik altijd te spreken over de Aardappel-Pannenkoeken. Als u op de menukaart Les vôtes al rapèye ziet staan, dan krijgt u deze lekkernij. Ik ga niet zeggen dat dit het enige echte recept is, maar ik vind het wel het lekkerste! Dat komt door het gezouten spek dat wordt toegevoegd.
In vele andere recepten wordt het weggelaten en worden de aardappel-pannenkoeken op smaak gebracht met nootmuskaat. Onderstaand recept heb ik gekregen van een chef-kok uit de omgeving van Lierneux. Ik zou zeggen, probeer het zelf en geniet!
Voor 10 grote aardappel-pannenkoeken heeft u nodig:
- 2 kg geraspte aardappelen
- 200 g bloem
- 4 eieren
- 350 ml melk
- zout
- 500 g spek of Ardense ham
- olie of boter
De bereiding is eenvoudig en begint met het fijn snijden van het spek of de Ardense ham. Dit moet vervolgens worden uitgebakken in een pan en daarna laten uitlekken en afkoelen. Dan komt het leukste klusje, het schillen van de aardappelen en vervolgens raspen.
Vervolgens kunt u de bloem, eieren en melk bij de geraspte aardappelen doen en op smaak brengen met wat zout. Eventueel kunt u wat peper en nootmuskaat toevoegen. Nu kunt u het spek erbij doen en vervolgens een flinke lepel beslag in een warme pan doen.
Deze aardappel-pannenkoeken horen lekker dik te zijn dus doe voldoende beslag in de pan. Nu elke kant mooi goudbruin bakken en dan serveren met eventueel wat zelfgemaakte mayonaise! Alle aardappel-pannenkoeken die niet opgaan, kunt u de volgende dag gewoon opwarmen of lekker koud opeten!
In Restaurant La Ferme des Oliviers worden alleen huisgemaakte gerechten geserveerd
Lees verderEnkele boeren in Falmagne zagen in 1995 de potentie van dure producten zoals ganzenlever
Lees verder